MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 4. yargı paketinin Öcalan'ın adım adım Meclis'e gelmesi; PKK'nın ve KCK'nın makulleştirilmesi çabası olduğunu belirterek, "Öcalan'ı önce İmralı'da konuta, sonra başka bir yere, sonra da yavaş yavaş siyasete dahil etme çabaları olarak görüyorum" dedi.
Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ergin Saygun'u hastanede ziyaret etmesi ile ilgili "Başbakan Erdoğan bu hareketiyle adeta timsah gözyaşı dökmüş olmaktadır" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın partisinin ve Türkiye'nin mutlak sahibi olmak istediğini savunan Yeniçeri, Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı yerine tüm kuvvetlerin kendisinde toplandığı bir sistem istediğini söyledi.
Başkanlık sisteminin Türkiye'nin ihtiyacı için değil Başbakan Erdoğan'ın ihtirasını tatmin etmek amacıyla ortaya atıldığını belirten Yeniçeri, "Bu sistemin benimsenmesi durumunda çoğunluğun tahakkümünü getirmesi kaçınılmazdır" dedi.
Yeniçeri, gazetecilerin 4. Yargı Paketiyle ilgili sorusuna da, "Öcalan'ın adım adım Meclis'e gelmesi; Öcalan'ın, PKK'nın, KCK'nın makulleştirilmesi çabasıdır. Öcalan'ı önce İmralı'da konuta, sonra başka bir yere, sonra da yavaş yavaş siyasete dahil etme çabaları olarak görüyorum" karşılığını verdi.
(MÜG-YHY-Y)

13.02.2013 13:52:43 TSI

Editör: Wan Haber