MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Öcalan ve BDP'li Gültan Kışanak ile ilgili sözlerini eleştirerek, Arınç'ı istifaya çağırdı. Yeniçeri, "Duygularını PKK'lılara açıp TSK'lılara kapatan şahsın Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakan yardımcılığı yapması kabul edilemez" dedi.
Yeniçeri, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ve bir grup dernek üyesi ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın BDP'li Kışanak ile ilgili sözlerinin Türk milleti, şehit ve gazi yakınları arasında infial yarattığını söyledi. Arınç'ın Öcalan'ın lise yıllarındaki durumu ve aynı grupta bulunan Yakup ince'nin açıklamalarına tepki gösteren Yeniçeri, "Abdullah Öcalan'ın bir zamanlar namazında niyazında olduğunu açıklaması masum bir tespit değildir. Sayın Arınç Müslüman Türk toplumuna, onbinlerce insanı katleden örgütün elebaşısı olan cani Abdullah Öcalan'ın gerçekte çocukluk çağlarında dini bütün ve masum bir kişilik olduğu duygusunu yaratıyor. Ona göre, masum çocuğu zalim bir canavar haline getiren devlettir, inkar politikalarıdır. Çünkü onlara hak verilmemiş, varlıkları inkar edilmiş ve işkenceden geçilmişlerdir. İşkence ve kötü muamele görenlerin eline silah alıp dağa çıkmaları doğaldır. Dağa çıkmış olan bölücülere kızmamak onları anlamak gerekir. Arınç, kamuoyuna önceleri bende teröristlere kızıyor, beddua ediyordum. artık etmiyorum. Sizde etmeyin demeye getiriyor. Öcalan'ın masumlaştırılarak, hapishaneden çıkarılması için kader kurbanı olarak nitelemesi yapılıyor" dedi.
Yeniçeri, Arınç'ın daha önce de Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün 'Dağdaki teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz' sözlerine destek verdiğini anımsattı. Bölgede bölücülük, ayrımcılık ve eşkıyalığın Öcalan'dan öncede olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Osmanlı döneminde imzalanan Sevr anlaşması, Kürdistan Teali Cemiyeti, Hoybun cemiyetleri istisnai süreçler değildir. Onlarca isyanı kötü muamele, ret ve inkar politikalarıyla açıklamak ya kötü niyetlilik ya da olanın bitenin ne anlama geldiğini anlamamak demektir" dedi.
Arınç'ın 'Dağda ölen PKK'lılara ağlamayan insan değildir' ve 'Bende dağa çıkarım' sözlerinin şehit ve gazilerin ruhlarını incittiği belirten Yeniçeri, "Sayın Arınç, her karşılaştığı hazin durum için gözyaşı dökerken şehit olan onca Mehmetçik için gözünden bir damla bile yaş gelmemiştir. Duygularını PKK'lılara açıp TSK'lılara kapatan şahsın Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan Yardımcılığı yapması kabul edilemez. Bülent Arınç sözleri ve ortaya koyduğu tavırlarla şehit ve gaziler onların yakınların rencide etmiştir. PKK'lı ve bölücüler de Arınç'ın sözlerinden büyük memnuniyet duymuştur. Sayın Arınç büyük haksızlık yaptığı şehit ve gazilerden özür dilemeli, ardından Başbakan yardımcılığından ve milletvekilliğinden istifa etmelidir. Kendisini istifaya davet ediyorum" diye konuştu.
Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse ise, "Bülent Arınç suçlulara acıyorsa bu kesim tecritten kurtarıp veya dağdan indirip evine misafir etsin, beraber kullansınlar. Onlara daha çok iyilik yapıp, onları daha yakından tanıma fırsatı bulmuş olur. Tavsiyemiz kendisinin dağa çıkması" dedi.
Basın toplantısına katılan ve 1993 yılında gazi olan Yüksel Teke ise, "Sayın Arınç'ın açıklamaları içimiz yaktı. Biz şehit ve gazi olduğumuz gün değil, böyle açıklamalar duyunca kahroluyoruz. Sitemkarım. Bu tür açıklamalar bizleri tekrar tekrar şehit ve gazi yapıyor" dedi.
(EDA-ÖZ-Y)

19.12.2012 13:35:44 TSI

Editör: Wan Haber