MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Başkanlık sistemi ve Yargıtay'ın lağvedilmesi, Anayasa'nın bu yönde değiştirilmesi, adeta AK Parti'nin bir Rus ruleti oynadığını ve bu ruletin ne zaman patlayacağını kendilerinin de farkında olmadıklarını gösteriyor" dedi.
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti'nin Anayasa uzlaşma Komisyonu'na Yargıtay'ın lağvedilmesi ve yerine üyelerinin dörtte üçünü 'devlet başkanını' atayacağı Temyiz Mahkemesi'nin kurulması önerisiyle ilgili olarak Yeniçeri, AK Parti'nin gerek açılım politikası gerek son zamanlarda gündeme getirdiği başkanlık sistemi ile Türk halkı nezdinde önemli bir prestij kaybettiğini savundu. Yeniçeri, "Yüzde 54 bize oy veriyor diyorlar, palavra ve yalan. 7açılım politikamızda halkın yüzde 80'i bizi destekliyor' diyor; bu da kuyruklu yalan" dedi.
Katıldığı bir televizyon programında konuştuğu vatandaşların tümünün İmralı ile görüşmeler ve anayasadan Türk milleti ifadesinin kaldırılmasına karşı olduklarını söylediğini belirten Yeniçeri, "Başkanlık sistemi, onun arkasından Yargıtay'ın lağvedilmesi, sistemin tek hakim-i mutlak bir hale getirilmesi, bir kudret eliti tarafından Türkiye'nin yönetilmesi için yapılan bu macera, Anayasa'nın bu yönde değiştirilmesi, adeta AK Parti'nin bir Rus ruleti oynadığını ve bu ruletin ne zaman patlayacağını kendilerinin de farkında olmadıklarını gösteriyor" diye konuştu.

ANAYASA 'UZLAŞMAMA' KOMİSYONU
AK Parti'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu adeta 'Anayasa Uzlaşmama Komisyonu'na çevirdiğini savunan Yeniçeri, "Başlangıçta esas alınan temel parametreler terk edilmiş, şimdi kendine göre bir Anayasa yapmaya, kendine göre bir başkanlık sistemi getirmeye, kendine göre bir Türkiye tahayyül etme sevdasına düşmüştür" dedi.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu dağılırsa, AK Parti'nin 'kendi çekmecesindeki anayasasını' getireceğini söylediğini belirten Yeniçeri, "Adı üzerinde, kendi anayasaları olacaktır. Zaten Başbakan da bakanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları değil, 'benim bakanlarım' diyor. Valilere, 'benim valilerim' diyor. Devlete, 'benim devletim' diyor. Anayasa'ya da 'benim anayasam' derse 14'üncü Louis'e hoş geldin deriz" şeklinde konuştu.
(MÜG-ÖZ-Y)

06.02.2013 13:13:10 TSI

Editör: Wan Haber