MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendisini eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Bütün bu ifadeleri kullanan, dağa çıkıp çıkmama konusunda bir türlü karar veremeyen şahsiyetin idrak yolları enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyorum" cevabını verdi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmralı sürecine destek vermediği için MHP'yi eleştiren ve sürecin başarıyla sonuçlanması halinde MHP'nin baraj altında kalacağını ifade eden, ayrıca kendisine 'Oktay Vural'a Allah'tan sağlık ve afiyetler diliyorum. Mutlaka bir hekime görünmesini, hekimin tavsiyeleri doğrultusunda psikolojik destek almasında yarar olduğunu söylemek istiyorum' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıktı. Arınç'ın kendisinin ruh haliyle ilgili endişelendiğini söylediğini belirten Vural, "Elhamdülillah bedenen de, ruhen de, aklen de, fikren de salığımız iyi, imanımız tam. Dün ne diyorsak, dün neye inanıyorsak bugün de aynı şeye inanıyor, aynı şeyleri söylüyoruz. Hayatımızda, inancımızda, düşüncemizde kırılma, sapma, zikzak olmadı. Biz birileri gibi fikir ve siyaset namusunu bir yerlerde bırakan değil; şeref ve haysiyet meselesini siyaset malzemesi yapmak suretiyle kendi kendini tekzip edenlerden Allah'a hamdolsun ki hiç olmadık" diye konuştu.
Arınç teröristler için üzüldüğünü söylediğinde bir akıl sağlığı mesajı gönderdiğini ve 'Teşhis, tedavi ve semptomlar ne olabilir?' diye sorduğunu belirten Vural, şunları söyledi:
"Bu davranışlara birçok misaller var. Cumhurbaşkanı şike yasasını geri gönderince, 'Bu yasayı bir daha Meclis'e getirmeye cesaret edemezler' deyip, sonra çark edip 'Meclis yeni bir yasal düzenleme yapabilir, ben neler görmüş geçirmiş bir insandım, bunu düşünüp o sözü söylememem gerekirdi' diyen kim? Bülent Arınç. Teröristleri kastederek, 'Onların yerinde ben de olsam dağa çıkardım' diyip, Başbakan'ın azarından sonra 'Çok doğru, ben de dağa çıkmadım ve çıkmam' diyen kim? Bülent Arnıç. 'Teröriste ağlamayan insan değildir' deyip, Başbakan'ın azarından sonra 'İçimden geleni söyledim, başıma iş aldım' diyen kim? Bülent Arınç. Askerleri İncirlik'te camiye saldıran, Kur'an'a hakaret eden, ABD ve Başkanı Obama için 'Bizim ortaya koyduğuz muhafazakar değerlerin pek çoğunu Obama savunuyor' diyen kim? Bülent Arınç. Recep Tayyip Erdoğan'ın inancı ile Obama'yı aynı kefeye koyan kim? Bülent Arınç."
Arınç'ın kendisine yönelik 'Psikolojik destek almasında yarar var' sözlerine de tepki gösteren Vural, "Size soruyorum, destek alması gereken kim? Ölen teröristleri masum olarak nitelendiren, teröristbaşını kader kurbanı gören, 'PKK'lılar için ağlamayan insan değildir' deyip taziyelerde bulunup, Allah, vatan, millet, bayrak için canını feda eden şehitlerimize gözyaşı akıtmak yerine millete, vatana, dinimize kasteden PKK'lılara gözyaşı dökülmesini söyleyen terörist sevici birisi sizce nasıl bir ruh hali yaşıyordur? Ölen teröristlere üzülen Arınç'ın şehit anasını azarlaması sizce hangi ruh halini yansıtıyor? Her fırsatta Türklere saldıran birine 'Gel bizim Mevlanamız ol' diyen Arınç, sizce hangi ruh halini yansıtıyor? Türk bayrağını terör aracı olarak gören Arınç, sizce hangi ruh halini yansıtıyor?" dedi.

"İDRAK YOLLARI ENFEKSİYONU GEÇİRİYOR"
Arınç'ın zikzaklarını baş dönmesine bağladığını ve bu yüzden hekimini değiştirmesi gerektiğini ifade eden Vural, "Bütün bu ifadeleri kullanan, dağa çıkıp çıkmama konusunda bir türlü karar veremeyen şahsiyetin idrak yolları enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyorum. Üçüncü dönemi bitiyor diye 'umutsuz siyaset adamı'ndan 'umutsuz ev adamı' moduna giren Sayın Arınç, Manisa'ya sadece mesir macunu şölenine katılmaya gitmesin; Manisa'da çok tecrübeli ve uzman bir yerden destek almasını tavsiye ediyorum. Ama her şeyden önce Cenab-ı Hak'tan kendisine idrak nasip etmesini diliyorum" diye konuştu.
Arınç'ın, 'İmralı sürecinin başarılı olması durumunda MHP'nin baraj altında kalacağı' yönündeki açıklamasını da eleştiren Vural, Arınç'a Mehmet Akif Ersoy'un şiiri ile seslendi. Vural, şunları kaydetti:
"Sana sesleniyorum; yedi düveliniz gelse, 'birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' demeye devam edeceğiz. Ey Ali Kemal gibiler, ey bu millete kefen biçenler, ey bu milletin dilini, kimliğini değiştirmek isteyenler, ey PKK terör örgütünü, narkoterör örgütünü, uyuşturucu terör örgütünü masum göstermek isteyenlere ve bunların karşında dimdik duran MHP'ye dil uzatanlara sesleniyorum. 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem/Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem/Biri ecdadıma saldırdı mı, hatta boğarım/Boğamazsın ki! (bunlar diyor)Hiç olmazsa yanımdan kovarım. Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam/ Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.' Onun için MHP'yi tehdit etmeye, Türk milletinin direncini kırmaya çalışanlara sesleniyorum. Bu millet dün de bükülmedi, bugün de, yarın da bükülmeyecek, göreceksiniz. Sayın Arınç, siz teröristlerle kucaklaşarak, şehitlerin ruhunu inciterek, birlikte rahmet yerine ayrılıkta azap yolunu seçtiğiniz için milletin beddualarının altında kalacaksınız. Baraj altında kalmakla bizi suçlayan ey Bülent Arınç; bundan şüpheniz olmasın MHP ve milliyetçilik fikri dün olduğu gibi bugün de, yarın da ayakta kalacak ve varlığını sürdürecektir. Ancak milletin değerlerini, inancını, milli kimliğini, milli egemenliğini ve iradesini ayaklar altına alan ve tarihe PKK'yı muhatap ve onunla mutabakata oturan bir parti olarak geçecek AKP, tarihin tozlu raflarında kaybolup gidecektir."
Teröristleri meşrulaştıranlara ve PKK'nın katliamlarını unutturmak isteyenlere Hud Suresi'nin 113. ayetini hatırlatmak istediğini belirten Vural, "Cenab-ı Hak bu ayette diyor ki; 'Zulmedenlere meyletmeyin; yoksa size cehennem azabı dokunur' diyor. Ben Cenab-ı Hakk'ın ilahi hükümlerinin dünyada da, ahirette de tecelli edeceğine inananlardanım. Bu gazabı millet sandıkta da gösterecektir inşallah. Cenab-ı Hakk'ın bu hükmü karşısında bunlara destek olanların da bu desteğini çekeceği günler yakındır" dedi.

"MHP'Yİ BİTİRMEK İSTEYENLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ BİTİRMEK İSTEYENLERDİR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dünkü grup toplantısında MHP'nin çamur deryasına saplandığını söylediğini hatırlatan Vural, "Başbakan'a ve Bülent Arınç'a sesleniyorum. Dün kızıl emperyalistlerin kurşunuyla MHP'yi, ülkücüleri, milliyetçileri bitirmeye çalışanlar, darbeci Evren'in zindanlarında işkenceye uğratanlar, haksızca idam edenler, onun mahkemesiyle MHP'yi bitirmek isteyenler tarihin karanlığına gömülmüşlerdir. Allah'a hamdolsun ki siyaset namusumuzla, fikrimizle dimdik ayaktayız. Bugün de PKK ile işbirliği yaparak MHP'yi bitirmek isteyen bir zihniyet var ve bununla tehdit ediyorlar. Bunların dışı yeşil, içi kırmızıdır. Unutulmasın ki MHP'nin bitmesini isteyenler ancak ve ancak Türk devletini, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni bitirmek isteyenlerdir. AKP, Öcalan'a yaranarak, yüz sürerek siyaset yapmayı tercih etmiş; Türk milletini ise hedefine almıştır. Sayın Başbakan'a sesleniyorum; MHP'ye dil uzatacağınıza, İmralı canisinin o dört duvar içinde kalmış o mahkumun yol haritasına mecbur ve mahkum kaldığınız için kendinizi sorgulayın" dedi.
Vural, Arınç'ın Manisa'daki akıl hastanesine gitmesi gerektiğini mi kastettiği yönündeki soru üzerine gülerek, "Bilmiyorum, orada ne varsa bilemiyorum. Kendisi daha iyi bilir Manisa milletvekili olduğu için" karşılığını verdi.
(MÜG-CC-Y)

16.01.2013 14:57:04 TSI

Editör: Wan Haber