MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreni ile ilgili olarak, "Dün şehitlerimize 'şehitler ölmez vatan bölünmez' diye sahip çıkmamızı eleştirenler, cenaze tablolarını 'umut' diye sunuyorsa herkesin düşünmesi gerekiyor. Terörle mücadele out, teröristler in olmuştur" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenini değerlendirdi. Türkiye'nin gaflet, delalet ve ihanet adı altında şeytani üçleme içerisinde kuşatıldığını öne süren Vural, gelinen süreçte Türk milletinin ruhunun teslim alınmak istendiğini savundu. Cenaze töreninin medya cephesinden de bir 'hazım aracı' olarak kullanıldığını söyleyen Vural, "Dün bitmiş PKK'yı canlandırdınız. 'Terör bitmiyor' diye milleti aciz bırakıyorsunuz. Devlet uyudu. Şehit cenazelerine gösterilmeyen ilgi ve alaka bugün manşetlerde 3 PKK'lının cenazesine gösterildi. 'Samimiyet' bütün gazetelerin manşetlerinde. Görmüyor musunuz? PKK paçavrasının bayrak direğine çekilmesi mi samimiyettir? Bu milletin ruhu olan bayrağımızdan vazgeçmek mi samimiyet? O tablo neyin samimiyeti? Asıl görülmek istenen mesele odur. İllegal bir örgütün yöneticilerinin cenaze töreni maalesef millete hazım aracı olarak ileri sürülmüştür. Her asker, öğretmen şehit edildiğinde 'biz halay' çekerdik denilmesi mi samimiyettir?" diye konuştu.
"Dün 'aman PKK'nın terör eylemlerini görmezden gelin, şehit haberlerini vermeyin' diyenler bugün örgüt temsilcilerinin propagandasını yapıyorsa utanılması gerekmektedir" diyen Vural, "Ve bugün gelinen noktada 3 PKK yöneticisinin cenazeleri PKK'yı meşrulaştırmıştır. Maalesef PKK hükümetin muhatabı haline gelmiştir. Yakın zamanda KCK tutukluları da serbest bırakılıp o bölgelere yerleştirilecektir" iddiasında bulundu.
Açıklamaları sırasında terör eylemlerinde hayatını kaybeden bazı sivillerin fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Vural, "484 sivil katliamı yapan terör örgütünü unutturun, bunları unutun. Aklayın paklayın. Terörist için ağlayacağına bunları yapan insan mı diye soracaksın" diye konuştu.

"CHP DE PKK VESAYETİ ALTINDA SİYASET YAPIYOR"
PKK'nın özellikle Doğu ve Güneydoğu'da sivillere yönelik zoraki girişimlerini hatırlatan Vural, şöyle konuştu:
"CHP de maalesef PKK vesayeti altında siyaset yapmaktadır. Dün şehitlerimize şehitler ölmez vatan bölünmez diye sahip çıkmamızı eleştirenler, cenaze tablolarını 'umut' diye sunuyorsa herkesin düşünmesi gerekiyor. Terörle mücadele out, teröristler in olmuştur. Milli irade out, bölgesel irade in olmuştur. Milliyetçilik bölünüyor."
Hükümetin 'karpuz siyaseti' yaptığını söyleyen Vural, "O kanlı PKK'nın 'kanlı elini tutmayın' dediğimiz için mi MHP'ye saldırıyorsunuz? AK Parti, kızıl emperyalistler gibi sağ gösterip sol vuruyor. Karpuz siyaseti yapıyor. MHP olarak milletin direncini temsil ediyoruz. Kılıçdaroğlu 'Devlet görüşür' diyor, sonra da Çin'de 'MİT'in görüşme yetkisi yok' diyor. Söyleyene değil, söyletene bak. Bugün bu iki siyasi partide birisi muhafazakarım demek suretiyle, diğeri de Türkiye'nin kurucusuyum diyerek bu sürece dahil etmek istiyorlar. Milli kimlik, Türk milleti ailesi parçalanmak isteniyor. Güzel şeyler olmuyor" dedi.
Vural, Başbakan Erdoğan'ın çeşitli miting ve programlarda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ise katıldığı bir takım törenlerde terör örgütü ile atılacak adımlarda 'terör örgütü ile oturup pazarlık yapacak kadar ahlaksız değiliz' sözlerini hatırlatarak, 'Yorumsuz' diyerek konuşmasını sonlandırdı.
(AH-CC-Y)

19.01.2013 13:26:22 TSI

Editör: Wan Haber