MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'ye yeniden katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın daha önce söylediği 'Yedi vagonlu trenden indim, halkın trenine bindim' sözlerini hatırlatarak, "Şimdi hangi vagona bindin? Bu zihniyetin artık Şanlıurfalılara verecek bir şeyi var mı? Şimdi Şanlıurfalılara düşen görev bunlara bir demokrasi dersi daha vermektir" dedi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rozet takmasıyla yeniden AK Parti'ye katılmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın daha önce Fakıbaba'ya 'Bu trenden inen bir daha binemez', Fakıbaba'nın da 'Beni yedi vagonlu trenden indirdiler ama Allah'a şükür ki şimdi halk trenine bindim' dediği görüntüleri izletti. Vural, "Şimdi hangi vagona bindin? Bu zihniyetin artık Şanlıurfalılara verecek bir şeyi var mı? Başbakan 'ceketimizi atsak kazanırız' demişti. Şimdi Şanlıurfalılara düşen görev bunlara bir demokrasi dersi daha vermektir. Vagon siyasetine bir demokrasi dersi daha vermenin vakti gelmiştir. Anlaşılan o ki, bu zihniyet hem koltuğa talip hem de al gülüm ver gülüm diyen bu zihniyet ders almış değil. Şimdi hem halkın treninden inip yedi vagonlu trene binen bu zihniyete hem de AKP'ye darbeyi vurmanın vakti gelmiştir. Bir taşla iki kuş vuracak Şanlıurfalılar inşallah. Şanlıurfalılar da bu iki zihniyete herhalde yerel seçimde tavrını koyacaktır" diye konuştu.
Dünkü AK Parti grup toplantısının video destekli yapılmasına da göndermede bulunan Vural, "Başbakan o rozeti takarken de 'Bu trenden inen bir daha binemez' videosunu oynatsalardı. İnşallah bu millet seni bu vagondan alaşağı edecektir. Biz milleti vagon olarak görenlerden değiliz, biz milletin lokomotif gören bir siyasi hareketiz. Millete vagon muamelesi yapan bu zihniyete yakında cevap verilecektir" dedi.

"MHP'YE IRKÇI DEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"
Başbakan Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında MHP'yi eleştirdiğini belirten Vural, kürsü önüne yerleştirilen aynayı göstererek, "Başbakan 'ırkçılık' dedi, 'şeytan' dedi, 'sözden dönmek' dedi, promterin yanına bir de ayna koysalar çok iyi olacak. Aslında kendini tarif ediyor. Kime ne dediğine bakmalı ve sonra da dönüp aynaya 'bütün bunları ben mi söylüyorum?' diye bakmalı. Promterin yanına bir ayna formülü çok iyi olur" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın kavmiyetçilikten, ırkçılıktan, kibirden, asabiyetten bahsettiğini belirten Vural, "Soruyorum bu konuda sicili en kabarık siyasetçi kimdir? Kibir konusunda atanamayan öğretmenlere, çiftçilere laf yetiştiren, kredi kartı borçlularına üçkağıtçı muamelesi yapan kimdi? Bu millet şişen egonun kime ait olduğunu biliyor. Milleti 36 etnik gruba ayırıp ırkçılık yapanı da biliyor. Dönüp bir aynaya bak" diye konuştu.
Başbakanın MHP'yi 'kafatasçı' diye hakaret ettiğini ifade eden Vural, "Başbakanı izana davet ediyorum. Hiç kimsenin milliyetçiliği ve MHP'yi ırkçılıkla suçlaması haddi değildir" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

23.01.2013 16:04:53 TSI

Editör: Wan Haber