TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, 4. Yargı Paketi ve İmralı süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
4. Yargı Paketini değerlendiren MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, ''Muhtemeldir ki KCK'lılar, zehir içmeye bedel bir teslimiyetle dışarı salınacaklar. KCK'lılar tutuklanırken Kasımpaşalı olan Başbakan, KCK'lılar dışarı çıkarken nasıl bir hüviyetle tanınacak, onun da adını koysun'' dedi.
Uzunırmak, hükümetin, 'açılım' adı altında başlattığı süreci, Meclis'ten gizleyerek sürdürdüğünü savundu. Uzunırmak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ''Unutulan Manşetler'' albümünden 19 Şubat 1999 tarihli terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirildiğine ilişkin bir haberi gösterdi. Uzunırmak, hükümetin terör konusunda yürüttüğü şimdiki politikanın ise ''Unutulmayacak Manşetler'' kapsamına gireceğini ileri sürdü.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Kayseri'deki konuşmasında, "Terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yaparım. 'Terörün bitmesi için zehir içeceksin' deseler içerim'' ifadesini anımsatan Uzunırmak, ''Daha önce ona kızıyordum ama bu sözlerden sonra acınacak durumda olduğunu gördüm. Acaba, zehir içilecek derecede zorla yaptırılan nedir? Sayın Başbakan, açılımın devlet politikası olduğunu söyledi. Ama şimdi açılımı milletten niçin gizliyor? Acaba neyin pazarlığı yapılıyor? Hangi şartlarda pazarlık yapılıyor? Bir an önce millete ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne açıklamalıdır" diye konuştu.
(MB-İK)

15.02.2013 13:04:56 TSI

Editör: Wan Haber