MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, TBMM'de Kasım ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na verdiği yazılı soru önergesi ile hükümetin Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan askerlerin ailesine maaş bile bağlanmadığının ortaya çıktığını söyledi.
Tanrıkulu yaptığı açıklamada, kapsamlı bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını belirterek, "Hükümet kanunlarımızda suç olan kaçakçılık yaparken öldürülenlerin ailelerine sahip çıkıp 123 bin TL tazminat ödemiş, ancak Afyon'da şehit düşen 25 vatan evladımızı 'doğal afet şehidi' olarak tanımlamış ve tazminat ödemeleri buna göre hesaplanmıştır. Çok önemli gördüğümüz bu sorunun çözümü için TBMM'de vermiş olduğumuz yazılı soru önergesine verilen cevaplardan görmekteyiz ki Afyon'da şehit düşen vatan evlatlarımıza daha maaş bile bağlanmamıştır. Şehitlik ve gazilik ile ilgili bu başıboşluğu ve yıllardır süregelen haksız uygulamaları giderecek çok kapsamlı bir kanun teklifi hazırlığı içindeyiz" dedi.
Tanrıkulu, yazılı soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 ay sonra cevap verildiğini dile getirerek, "Bize verilen cevapta geçen Eylül'de Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin ailesine aylık bağlama çalışmalarının hala başlatılamadığı ve nedeni ise TSK'nın gerekli belgeleri göndermemesi olarak belirtilmiştir" diye konuştu.
Tanrıkulu, Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda şehit düşen askerler için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın "doğal afet şehidi" tanımını kullandığını, bu ifadenin kamuoyunda tepki çekmesi üzerine konuyla ilgili yasal düzenleme yapılacağının belirtildiğini ifade ederek, düzenlemenin ne zaman gündeme getirileceğini sordu.
(HD-CC-Y)

05.01.2013 17:55:53 TSI

Editör: Wan Haber