MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla, Kürt milliyeti eşit olamaz' sözlerinin ırkçılık olarak kabul etmediğini belirterek, "Birileri Kürtçülük yaparken, birileri bir Kürt milleti yaratmaya çalışırken ırkçılık yapmıyor da kurucu hukuku savunanlar mı ırkçılık yapıyor?" dedi.
Şandır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan ve anadilde savunmaya ilişkin birinci maddesi kabul edilen yasa tasarısını eleştirdi. Bu kanun tasarısının bir dil üzerinden bir millet yaratma projesinin önemli bir aşaması olduğunu savunan Şandır, "Türkiye'de Türk milleti dışında bir başka millet yaratma projesi, küresel güçlerin geçen yüzyıldan kalma Sevr ile dayatmasına rağmen Lozan'la yırtıp attığımız bir emperyalist projedir. Ne yazık ki Sayın Başbakanın eş başkanlığını yaptığı BOP'un Türkiye'de uygulanmaya başlandığının işaretidir. BOP komşularımızda kan akıtarak Türkiye'de de hukuk kurarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu kanun tasarısı BOP'un Türkiye'de uygulanmasıdır" diye konuştu.
Dilin bir egemenlik talebi olduğunu ifade eden Şandır, "Dil bir millet yaratmak için en önemli unsurdur" dedi.
Bu tasarının devleti ve milletin egemenliğini parçalamak anlamına geldiğini ifade eden Şandır, "Türkçe bildiği halde Türkçe savunma yapmamak dünyanın hiçbir yerinde hukuki, meşru olmaz. Bu gerçek ortadayken bu kanuniye getiriliyor. Bu kanun neyin ihtiyacı?" diye sordu.

"BAŞBAKANI KİM, NEYLE TEHDİT EDİYOR?"
Anadilde savunmanın PKK ve KCK'nın talebi olduğunu belirten Şandır, "Bu bir ihanet yasasıdır. Bu bir eşiktir ve bu eşit aşıldığı takdirde Türkiye üniter ve milli bir devlet olma niteliğini kaybedecek ve çok milletli çok dilli çok hukuklu bir devlet haline gelecektir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Öcalan'ın idamı ve BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin konuşmalarından bir ay sonra İmralı ile müzakerelere başladığını belirten Şandır, "Böyle bir kanunu getirmeye mecbur olan hükümet ve Sayın Başbakan acaba hangi tehdit altındadır ki veya kimler tarafından tehdit ediliyor ki PKK'nın çok açık bu ülkeyi bölmek niyetiyle getirdiği bu talebi kanunlaştırıyor?" diye konuştu.
Sevr'i imzalayanın da bir devlet görevlisi olan Damat Ferit Paşa olduğunu belirten Şandır, "Türk milletinin Lozan'la yırtıp attığı Sevr'i yeniden hayata geçirmenin taşeronluğunu mu yapmaktadır? Başbakan bunu açıklamalıdır. Bu kanun Sevr'in yeniden hortlatılmasıdır" dedi.

BİRGÜL AYMAN GÜLER'İN SÖZLERİ
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla, Kürt milliyeti eşit olamaz' sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Şandır, "Birileri Kürtçülük yaparken, birileri bir Kürt milleti yaratmaya çalışırken ırkçılık yapmıyor da kurucu hukuku savunanlar mı ırkçılık yapıyor? Dün Sayın Ayman Güler kurucu hukukun ve kurucu felsefenin gereğini ifade etmiştir. Sayın Ayman Güler bir akademisyen, aydın bir Türk insanı olarak ırkçılık gibi insanlık dışı bir tavrın içinde olduğunu asla düşünemiyorum, kabul etmiyorum. MHP olarak söylüyoruz; Kürt kimliğini tanımak, bir Kürt milleti yaratarak bu toprakları parçalamak için bu kadar insan öldüren bir örgütle müzakere ederek Türkiye'yi parçalamak isteyenler ırkçılık yapmıyor da; bedelini kanla ödeyerek bu devleti kuran bu milletin hukukunu koruyanlar mı ırkçılık yapıyor?" diye konuştu.
Basın toplantısını yakasına taktığı Türk bayraklı kartla yapan Şandır, "Türkçe bayraktır, bayrak egemenliğin sembolüdür Biz Türkçenin birleştirici, ortak zeminin kaybedersek bayrağımızı da kaybederiz, birlikte yaşamla imkanını da kaybederiz Türkçe bizim kimliğimizdir, geçmişimizdir, geleceğimizdir. Bunu sembolize etmek ve hatırlatmak için yakama astım" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

24.01.2013 16:23:05 TSI

Editör: Wan Haber