Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır milletvekili Sinan Oğan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ÇTSO) ziyaret etti.
MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, MHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşgın ve partililerinde hazır bulunduğu ziyarette milletvekili Sinan Ogan, ilin ekonomik yapısı hakkında TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'dan bilgi aldı.
Çorum'un TBMM'de pek gündeme gelmediğini ileri süren Oğan, ulaşım açışından Ankara'ya yakın olan, ayrıca başkentte büyük bir nüfusa sahip olan Çorum'un siyasette de güçlü olması gerektiğini söyledi.
Oğan, Çorum'da esnafın, sanayicinin dişiyle-tırnağıyla belli bir yere kadar geldiğini, bu noktada sıçrama hamlesi yapılabilmesi, ilerlemenin, büyümenin devam etmesi için devletin Çorumlunun elinden tutması gerektiğini anlatarak, bu kente demiryolu ve havaalanının şart olduğunu kaydetti.
Çorum'un marka kent haline gelmesini istediklerini sözlerine ekleyen Oğan, "Çorum, siyaseten geride kalmış bir şehir. Meclis gündemine Çorum pek fazla girmiyor. Siyasi gücünüz zayıf. Çorum, 1980 öncesi olaylarla daha fazla anılır oldu. Çorum, artık kötü imajını yıkmalı, Ankara'da güçlü bir ses olmalı. Çorum'un birçok marka değerleri var. Bunlardan birini yada birkaçını ön plana çıkartarak ses getirebilirsiniz. Marka değerinde yüksek olduğunuz alanları seçip çalışma yapabilirsiniz. Çorum, ulaşım açısından Ankara'ya yakın bir kent. Ama başka açıdan bakıldığında Çorum Ankara'ya uzak. Ankara'da binlerce Çorumlu var. Ankara'da güçlü bir lobi, güçlü bir ses olmanız gerekiyor. MHP'den Çorum'un milletvekili yok. Ben Çorum'un milletvekiliyim. Çorum'u ilgilendiren konularda elimizden gelen desteği sağlayacağız" dedi.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da, TSO Meclisinde her partiden ve gruptan temsilcilerin bulunduğuna dikkati çekerek, olaylara tarafsız gözle baktıklarını, TBMM'nin de birçok siyasi düşünceyi içerisinde barındıran bir yapıda olduğunu dile getirdi.
İllerin sorunlarının tarafsız bir bakış açısıyla ve bilinçli bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirten Başaranhıncal, Çorum'un gerek sanayide, gerek turizmde, gerekse tarımda ön plana çıkan değerlerinin olmasına rağmen tam anlamıyla istenilen seviyeye gelemediğini anlattı.
Başaranhıncal, "Çorum Anadolu'nun bozulmayan nadir illerinden birisidir. Anadolu kültürünü yaşatan bir kentiz. Ankara'ya 250 Km.'lik bir mesafedeyiz. Binlerce Çorumlunun yaşadığı Ankara'da güçlü bir ses olmamız gerekiyor. Bu da lobicilikle olur. Bu doğrultuda birtakım çalışmalarımız var, bu çalışmalarımıza sizlerinde destek verdiğinin farkındayız. Çorum'un sorunlarının çözümü aşamasında tüm siyasilerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
(MMY-BÖ)

16.01.2013 18:44:06 TSI

Editör: Wan Haber