Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Amasya Merkez İlçe Başkanı İbrahim Mermer, "AKP'nin en büyük sorunu Türk milliyetçiliğini anlamamış olmasıdır" dedi.
Düzenlediği basın toplantısında terör sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mermer, "Türkiye iç savaşa doğru bu taviz politikalarıyla gidiyor. AKP'nin en büyük sorunu Türk milliyetçiliğini anlamamış olmasıdır. 'Kahrolsun PKK' demek yerine 'Kahrolsun Türk milliyetçiliği' diyor. Sonuç olarak kendisine muhatap olarak bebek katilini ve yol haritasını muhatap alıp barış adı altında terör iradesine teslim oluyor. Bir tarafta terörle mücadele eden, bir taraftan terörle müzakere eden iktidar, çelişkiler içerisindedir" diye konuştu.
MHP olarak terörle kucaklaşan her hareketin sorgulanması gerektiğini, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılıp, idam cezasının da geri getirilmesi gerektiğini vurgulayan İlçe Başkanı Mermer, Başbakan Erdoğan'ın idam cezası konusundaki söylemlerini ise samimi bulmadıklarını söyledi.
Ülkücü hareketin Türkiye'nin milli ve üniter yapısının bozulmasına ve milletin mukadderatıyla oynanmasına müsaade etmeyeceğini anlatan İbrahim Mermer, "Ülkedeki kötü gidişata ve her türlü emperyal oyuna engel olmanın doğrudan ve yegane yolu sandığa, yani millete gitmek, oradan güç almaktır. Tarihi iyi analiz etmeli, ders çıkarmalı ve Türk milleti derin uykudan uyanmalı uyandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki geçmişini bilmeyen milletler, geleceklerine asla yön veremezler. Yerel seçimlerde partimizi iyi bir gözlemci olduğunu bildiğimiz halkımızın teveccühünü kazanacak sonuç alarak genel ve yerel seçimlerde zafere ulaşacağız" diye konuştu.
Anadilde savunma konusuna da değinen Mermer, ülkedeki tek bir resmi dil olması gerektiğini ve birden fazla olunca ülkenin ayrışıma uğrayacağını kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

26.01.2013 13:30:47 TSI

Editör: Wan Haber