Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, "Büyükşehir belediye başkanlığı için adayımız Aydınlı olacak. Aydın'ı bilen, Aydın'ı seven, bilgi donanımı yeterli, Aydın'a çağ atlatacak,en önemlisi de ekip çalışmasına iyi ayak uyduracak olan bir kişi adayımız olacak" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Aydın'daki köy muhtarlıklarına büyükşehirin getirilerini anlatan bir yazı gönderdiğini kaydeden Köse, büyükşehirin götürülerinin de incelenmesi gerektiğini söyledi. Daha önce dile getirdikleri gibi büyükşehir yasasına karşı olmadıklarını kaydeden Köse, "Ancak, yükümlülüklerin bilinmesi gerekiyor. En basitinden emlak vergisi yüzde 100 artacak.Çöp vergisi yüzde 25 artacak. Esnaf ve sanatkarlarımız basit usülden yararlanamayacak. Getirilerinin yanında önemli oranda halkımıza yük getiriyor"dedi.
Aydın Büyükşehir Beeldiyesi'ni inanç ve kararlılıkla çalışarak almak istediklerini ifade eden Köse, "Anket yaptıklarını söyleyerek açıklama yapıyorlar. Anketlerin sonuçları geçerli olsaydı seçim yapılmazdı. Cumhuriyet ve demokraside bu tip anlayış yok"diye konuştu.
Yaptıkları çalışmalarda teveccühün MHP'den yana olduğunu ifade eden Köse şöyle devam etti: "Yerel seçimlerin, genel seçimlere göre dinamikleri farklı. 2009 mahalli seçimlerde Nazilli'de MHP kazandı. Ancak 2011'de genel seçimlerde oyumuz düştü. Nazilli'yi yine 2014'te alacağız. Aydın'ın 17 ilçesine talibiz. Çoğu ilçede belediye seçimlerini kazanacağımızı düşünüyorum. Bu konuda tereddütümüz yok"
"AKP NEDEN OLUMLU OY VERMEDİ"
Aydın Belediye Meclisi'nin son toplantısında MHP'li Cavit Tığ'ın sunduğu önerge ile Aydın'ın tüm köylerine temizlik hizmeti götürülmesi kararlaştırıldığını hatırlatan Köse, "MHP olarak yerel siyasette Aydın'ın yararına olan her şeye varız. AKP'li bazı üyeler neden olumlu yönde oy kullanmadı"ifadelerini kullandı.
"ADAYIMIZ AYDINLI OLACAK"
MHP'nin adayının ne zaman belli olacağı yönündeki soruları cevaplayan Köse şöyle konuştu: "Adayımız yaz aylarına doğru belirlenir. Aydın'ı bilen, Aydın'ı seven, bilgi donanımı yeterli, Aydın'a çağ atlatacak,en önemlisi de ekip çalışmasına iyi ayak uyduracak olan bir kişi adayımız olacak. Şu an için Buharkent'te adayımız Yusuf Vural, Karpuzlu'da Tuğrul Ozan, Nazilli'de ise Haluk Alıcık olacaktır"
(GY-MB-İK)

06.02.2013 15:12:05 TSI

Editör: Wan Haber