MHP Genel Başkan Yardımcısı, Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, büyükşehire karşı olmadıklarını belirterek, Türkiye'yi eyalet yapısına sokacak çalışmalara karşı olduklarını söyledi.
Demirel, partisinin Adana İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2014'te yerel seçimin ardından cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015'te de genel seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçimlere bütün illerde, her seçim bölgesinde en yüksek oyu almak ve bütün belediyeleri de kazanmak adına bir yolculuğa çıktık" dedi.
Önümüzdeki seçimlerin herkes için, Türkiye için, Türk insanı için çok önemli olduğunu ifade eden Demirel, "Tabii ki bu süreçte Meclis'e getirilen bazı yasal düzenlemeler oldu. Yerel seçimlere giderken yapılan bir takım yasal değişiklikler oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu değişikliklerle ilgili olumsuz taraflarına yönelik çekincelerimizi, karşı duruşumuzu ifade ettik. Bundan sonrasında da vatandaşımıza bu konuda neden çekince duyuyoruz, niye karşı duruyoruz daha çok anlatacağız" diye konuştu.
Büyükşehire karşı olmadıklarını vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:
"Türkiye'de şuan 16 tane büyükşehir var. Hiçbir zaman büyükşehire karşı değiliz ama büyükşehir adı altında Türkiye'yi eyalet yapısına sokacak çalışmalara karşıyız. Buna Türkiye'nin birliğine inanan herkes de karşı çıkacaktır. Dolayısıyla yerel seçimlere giden süreçte yeni çıkarılan ve bazı illeri kapsayan Türkiye'nin bir kısım illerini de hiç içine almayan bir yasal düzenlemenin ne olduğunu, neden karşı çıktığımızı tekrar tekrar anlatacağız."
(CNR-CC-Y)

18.01.2013 13:44:59 TSI

Editör: Wan Haber