MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, AK Parti hükümeti tarafından 10 yılda terör örgütüne ciddi tavizler verildiğini ve bunun sonucunda bölünme tehlikesinin arttığını iddia etti.
Kastamonu'da pazar yerinde esnafı ziyaret eden MHP Milletvekili Emin Çınar, vatandaşların sorunlarını dinledi. Bazı vatandaşların sorularını da cevaplandıran Çınar, AK Parti hükümetinin terör örgütüne ciddi tavizler verdiğini, son verilen tavizin ise ana dilde savunma hakkının tanınması olduğunu söyledi. Çınar, "Devletin dili Türkçedir. Bu anayasamızın 3. maddesinde açıkça ifade edilmiştir ve değiştirilemeyecek hükümler arasındadır. Siz ana dilde savunma hakkı tanıyarak bir başka yabancı dili kabul etmiş oluyorsunuz. Bu açıkça anayasaya da aykırıdır. Bu olay gündeme KCK'daki davalarında yargılananların Kürtçe savunma yapmakta direnmesiyle gündeme gelmiştir. Esasında bu Oslo görüşmelerinde verilen sözlerden biridir. KCK'dan yargılananların kim oldukları da malumdur. Kaldı ki hiç kimse Türkçe dışında savunma yapmak için resmi bir başvuru yapmamıştır. Bunu da adalet bakanı mecliste sorduğumuz bir soruda söylemiştir. Yani Türkiye'nin ana dilde savunma diye bir sorunu yoktur. Bu PKK ya verilen tavizlerden biridir. AK Parti Oslo'da PKK'ya verdiği sözleri yerine getirmektedir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ciddi manada tehlikededir. PKK terör örgütü, bundan 10 yıl önce aklından bile geçiremediklerini AK Parti'nin verdiği tavizler sonucu bir bir gerçekleştirmiştir. Artık terörist başı muhatap olarak kabul edilmektedir. Onca masum insanın, onca şehidimizin katili birinin muhatap alınması çok acıdır. Bu kadar şehidimiz boşu boşuna mı hayatlarını feda ettiler? Terörün, bitme noktasına gelmişken yeniden tırmanması ve bu süreçte AK Parti'nin tek başına iktidar olması tesadüf müdür? Bunlar başta Sayın Başbakan olmak üzere AK Parti iktidarının tavizlerinden kaynaklanmıştır. Buna neden olanlar tarih önünde bir gün mutlaka hesap vereceklerdir" dedi.

BAŞBAKAN'IN HAYALİ, 'BAŞKAN' OLMAK
Mart ayında anayasa uzlaşma komisyonunun toplantısı olduğunu hatırlatan Çınar, "Bu toplantıda eğer uzlaşma çıkmazsa AK Parti, kendi gücümle kendi anayasamı referanduma götüreceğim diyecek. Bu kapsamda CHP ve BDP milletvekilleriyle görüşmeler yapıyorlar. Anayasayı halka sunmak referanduma götürmek için destek arıyorlar. Anayasada değiştirilmek istenen iki madde var. 1'incisi Türklük kelimesi, 2'ncisi ise Başkanlık sisteminin getirilmesi" diye konuştu. Ayrıca Milletvekili Çınar, Başbakanın en büyük hayalinin başkan olmak olduğunu söyledi.
(Vİ-ÖA-YHY-Y)

07.02.2013 18:56:23 TSI

Editör: Wan Haber