Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, polisin operasyon düzenlediği Eskişehir Büyşükşehir Belediyesine yönelik düzenlenen polis operasyonuna tepki gösterdi. CHP'li belediyeye destek veren Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Eskişehir halkının iradesine yapılan baskını nefretle kınıyorum" dedi.
Balıkesir belediye Başkanı İsmail Ok, geçtiğimiz aylarda polis tarafından düzenlenen operasyonla ilgili olarak dün de Eskişehir Büşükşehir Belediyesine yönelik 'yolsuzluk' iddiasıyla gerçekleştirilen polis operasyonuna tepki gösterdi. Hükumeti sorumlu tutan Belediye Başkanı İsmail Ok, iktidarın kendisinden olmayan iradeyi zaptırapt altına almak istediğini ifade etti. Balıkesir Belediyesinin bu konuda bütün Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden MHP'li başkan İsmail Ok, "Balıkesir Belediyesi örnek olmuştur. İşte en son yaptıkları, Eskişehir Belediyesi'ne yapılan baskın. Eskişehir Belediyesi daha önce Balıkesir Belediyesinin geçirdiğini şu anda yaşıyor. Ben bütün kalbimle Eskişehir halkının iradesine yapılan dünkü baskını da nefretle kınıyorum" dedi.

HÜKUMETE HARİTALI GÖNDERME
AK PARTİLİ OLMAYAN BÜTÜN BELEDİYELERE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilere birbirinin aynı olan iki farklı Türkiye haritası gösterdi. Altlarında, "AKP'li Olmayan belediyeler", diğerinde ise, "Yolsuzluk Soruşturması Geçiren Belediyeler" yazılı haritaların birebir örtüştüğünü anlatan Başkan Ok, bu şaşırtıcı iddiasıyla ilgili tesadüfün dünyada bir eşi, benzerinin daha görülmediğini söyledi. Başkan Ok, şunları söyledi:
"Bu harita, içinde yaşadığımız olayları çok iyi gösteriyor. Kırmızılar AKP'li olmayan belediyeler, alttaki haritada hiçbir fark yok, zerre kadar değişiklik yok, sadece altındaki yazılar değişik. Yukarıda AKP'li olmayan belediyeler, aşağıda yolsuzluk soruşturması yapılan belediyeler. Dünyada böyle bir tesadüf var mıdır? Bakın AKP'li olmayan belediyelere, Türkiye haritası bu. Yolsuzluk soruşturması geçiren belediyeler, aynı örtüşüyor. Ya, ne tesadüf. Sizin demokrasi anlayışınızı, sizin insan haklarınızı... Sizin hukuk anlayışınızı, sevsinler. Ama bunlar geri tepecek, ben iddia ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu kurulalı, böyle bir zulüm, böyle bir iftira, böyle bir saldırı, kendinden olmayanların bırakın Müslümanlığı hiçbir insani, ahlaki değer gözetmeyecek şekilde saldırıya uğradığı başka hiçbir dönem yoktur. Bu tablo herşeyi gösteriyor. Ama bizim inancımız tam. Bu zulmü yapanlar kendi kurdukları bu zulüm üzerinde mutlaka kendileri de daha fazlasıyla bunu yaşayacaklardır, bu konuda inancım tam. Bunlardan zerre kadar da korkmuyoruz. AKP zulmünden, AKP baskısından asla yılmayacağız, zerre kadar da çekinmiyorum, neleri varsa saldırsınlar. Buna rağmen bu memlekette her kurum kuruluşta helal süt emmiş vatan evlatları var. Bütün baskılara rağmen direniyorlar. Hakkı, hukuku, adaleti temin etmeye çalışıyorlar. Şu harita sözün bittiği yer zaten. Türkiye'de AKP zulmünün çıktığı son zirveyi çok güzel bir şekilde gözler önüne sermekte."
Başkan Ok, haritaların kim veya kimler tarafından hazırlandığı sorusuna ise, "Helal süt emmiş, vatansever, adam gibi adamlar, zeki Türk insanları" cevabını verdi.
(YU)

30.01.2013 20:01:43 TSI

Editör: Wan Haber