Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Yasası'nın federasyon sisteminin önünü açacağını iddia etti.
MHP Denizli İl Başkanlığının düzenlediği teşkilat toplantısı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Çelik, Türk Ocakları Başkanı Mehmet Baylan, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ülkenin huzurunun kalmadığını söyledi. AK Parti'yi değişik partilerden kopanların kurduğunu iddia eden Ayhan, "Bugün ülkemiz toplama motor parçalarından oluşmuş bir siyasi partiyle yönetiliyor. ANAP ve DYP bu durumdaysa toplama motor parçalarından oluştukları için bugün bu duruma düşmüşlerdir. Ama MHP dün vardı, bugün de var, yarın da olacaktır. MHP'nin meclis dışında kalması için ellerinden geleni yapanlar bugün bunu başaramayacaklarını anlamışlardır" dedi.
Türk ekonomisinin kırılgan bir yapıda olduğunu iddia eden Ayhan, "Milli gelirin yüzde 10'u kadar cari açık verildi. Bir yandan yüzde 3'lük büyüme, diğer yandan cari açığın ekonomide büyük kırılganlık yaratması kaçınılmaz olacaktır. Ekonomide izlenen politika vatandaşın kursağından kısmaya yönelik politikadır. Ekonominin problemli olmayan hiçbir alanı kalmadı" dedi.
Son olarak Meclis'te görüşülen ve kabul edilen Büyükşehir Yasası'nı değerlendiren Ayhan, "Bu çıkarılan Büyükşehir Yasası kesinlikle Anayasa'ya aykırıdır. Biz Denizli'nin elbette büyükşehir olmasını isteriz. Ancak burada büyük bir oyun oynanıyor. Büyükşehir Yasası, ana dilde eğitim ve federatifleşmenin önünü açacaktır. Büyükşehir Yasası Anayasa'ya aykırı ancak Oslo'da verilen sözlere uygundur" iddialarında bulundu.
(EV-SK-GS-Y)

01.12.2012 16:48:48 TSI

Editör: Wan Haber