Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gelecek olan tartışmalı imar değişikliklerini içeren bütün maddelere parti grubunun ret oyu kullanacağını bildirdi.
İzgioğlu, yaptığı açıklamada, Adana'nın yüksek menfaatleri neyi gerektiriyorsa o alanda mesai harcadıklarını, halkın hassasiyetlerini de mutlak surette dikkate alan bir siyaset tarzını benimsediklerini söyledi. Bu nedenle manada aralarında Gazipaşa'daki dini tesis alanı ve Çamlık arazisinin de bulunduğu söz konusu bütün tartışmalı maddelerin acilen Meclise iade edilmesi yönünde yaptıkları çağrının netice vermesinin, kamuoyunun beklentisine uygun bir adım olduğunu vurgulayan İzgioğlu, şöyle devam etti:
"Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 8. Maddesi gereğince meclis gündemini Belediye Başkanı (Adana için Başkan Vekili) belirlemektedir. Belediye Kanunu 18. Maddesine göre ise, belediyenin imar plânlarını görüşmek ve onaylamak, büyükşehir ve il belediyelerinde il çevre düzeni planını kabul etmek, belediye meclisinin görevleri arasındadır"
İzgioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İmar değişikliği konularının birden gündeme alınması, Meclis üyelerinin imar değişiklikleri ile ilgili sağlıklı ve denetimli bir karar vermesini engellemekte, böylece bu durumdan rant sağlamayı amaçlayan fırsatçı bir kadro varsa, onların da ekmeğine yağ sürmektedir. Her ne kadar kamuoyuna sadece birkaç tanesi yansıtılmış olsa da; Büyükşehir Belediye Meclisinde 691 adet imar değişikliği maddesinin yeterince tartışılmadan alelacele geçirilmeye çalışılması, bahse konu olumsuzlukların yaşanmasına yol açmıştır.
Kamuoyunda öne çıkan rant, rüşvet ve çıkar söylentileri, devletin kurumlarına ve bu kurumların yöneticilerine, Belediye Meclisine ve üyelerine, siyasi kurumlara ve temsilcilerine, medya ve medya temsilcilerine olan güveni zedelemeye, hatta zarar vermeye başlamıştır. Halkımızın dini duygularını istismar çabaları, kentte kaos havası oluşturma girişimleri, MHP kadrolarının esefle takip ettiği bir süreç olmuştur. Her zaman olduğu gibi MHP olarak, halkımızın ibretle izlediği bu süreçte sağduyulu ve soğukkanlı duruşumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Siyasi rant fırsatçılığına asla tenezzül etmedik. Partimizi bu kargaşa ortamına sürüklemek isteyenlere de fırsat vermedik."
Başkan İzgioğlu, açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:
"Netice itibarıyla; siyaset kurumunu ve seçilmişleri itibarsızlaştırmak isteyenlerin, kargaşadan beslenmeyi alışkanlık haline getirenlerin, devlete ve topluma zarar verecek çabaların önünü kapatmak için, halkta güven duygusunu tesise yeni bir kapı aralamak için, özetle önce Adana için; Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Büyükşehir Belediyesi Meclisine gelecek gündemdeki imar değişikliklerini içeren,İbadethane yerinin merkezi iş alanına, Çamlık arazisinin turizm alanına çevrilmesi talepleri dahil bütün maddelerin tamamına ret oyu vermeyi uygun görmekteyiz. Bu arada, Mecliste alınacak kararlar doğrultusunda mağduriyet yaşadığını düşünen vatandaşımız olursa, onların da hukuki yollar ile haklılığını ispatlayan materyalleri ortaya koyarak hak aramasına her zaman destekçi olacağımızı değerli hemşehrilerimize belirtmek isterim."
(ADN-Y)

13.01.2013 15:04:34 TSI

Editör: Wan Haber