Kurultay kazanını kaynadığı MHP 'de parti içi muhaliflerin yanında Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, "Parti içi istikrarsızlığa son verilmesi için olağanüstü kurultaya gidilmeli. Bahçeli’nin olağanüstü kurultaya partiyi götürmesi toparlayıcı bir adım olacaktır. Kongre için imza verenler MHP'lilerdir. Parti mahkemeye düşürülüp yargının eline teslim edilmemelidir. Olağanüstü kurultay partimize güç verecektir” dedi." dedi. Özdağ, görevinden istifa mektubunu Genel Merkez'e iletti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve eski milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin bir krizde olduğunu, tehditleri aşabilmesi için her zamankinden daha güçlü bir MHP'ye ihtiyacın olduğunu söyleyen Ümit Özdağ 1 Kasım seçimlerinde alınan sonucun MHP'liler ve ülkücü taban tarafından haklı olarak kabullenilmediğini bildirdi. Ümit Özdağ "Milliyetçi Hareket Partisi'nin  milli sınırlarımız tehdit altında iken mahkeme  kapılarına sürüklenmesini kabullenmek mümkün değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin AKP'nin PKK açılımı adını verdiği teröre teslimiyet politikasının sonucunda Güneydoğu Anadolumuzun bazı yerleşim yerlerinde iç savaş benzeri görüntüler sergilenirken, enerjisini iç çekişmeler ile tüketmesi  onaylanamaz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin, parlamenter demokrasi ve üniter yapımız tehdit edilir, milli değerlerimiz başta olmak üzere tüm değerlerimiz tahrip edilirken, hukuk devleti tasfiye edilirken, kaderinin yargı eline teslim edilmesi asla ülkücü duruş ile bağdaştırılamaz" diye konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GÖTÜRMESİ BÜYÜK VE TOPARLAYICI BİR ADIM OLACAKTIR"

Devlet Bahçeli'nin partiyi olağanüstü kongreye götürmesinin büyük ve toparlayacı bir adım olacağını vurgulayan Ümit Özdağ şunları söyledi:  "Kurucu önderimiz, Ülkücü hareketin başbuğu Alparslan Türkeş'in yanında 12 Eylül sonrasında yaşanan krizin aşılmasında birinci derecede görev alan ve Türkeş'in vefatından sonra ilk seçimlerde Milliyetçi hareket Partisini iktidara taşıyan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin hizmetlerini tarih unutmayacaktır. Devlet Bahçeli ile ilgili tarihsel gerçek günlük kızgınlık ve gerginliklerin ötesinde ülkücü hareketin Devlet ağabeyi olduğu ve Devlet ağabeyi olarak kalacağıdır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin Milliyetçi Hareket Partisi'ni yaşanan ağır üzüntü ve derin hayal kırıklığını aşmak, mevcut istikrarsızlığa son vermek için artık ülkücülerin çok büyük bir bölümünün olduğu gibi toplumunda beklentisi haline gelen olağanüstü kongreye götürmesi büyük bir toparlayıcı adım olacaktır. Olağan üstü kongre Milliyetçi Hareket Partisi'ni tartışılır parti olmaktan çıkaracak, Milliyetçi hareket Partisi'ne atılım yapmak için büyük bir güç verecektir. Bütün bunlar yaşanırken, MHP Genel Merkezi olağanüstü kongre için imza veren üst kurul delegelerinin çoğunlukta olduğu parti teşkilatlarını kapatmaktadır. Bazı ülküdaşlarımız son günlerin gerilimi ile Sayın Genel Başkanımıza ve Genel Merkez yönetimine karşı kabul edilemez sert ifadeler kullanmış olsalar dahi birleştirici olması gereken Genel Merkez'dir. Tasfiyeci tavır Milliyetçi Hareket Partisi'ni muhtemel bir erken genel seçimde büyük sıkıntılar ile karşı karşıya bırakacaktır."

"TÜRKİYE İÇİN İSTEDİĞİ DEMOKRASİYİ MHP'DE DE UYGULAMASINI İSTİYORUZ"

Olağanüstü Kongre için imza verenlerin saygıdeğer ülküdaşlar olduğunu bildiren Ümit Özdağ şöyle konuştu: "Olağan üstü kongre için imza verenler de vermeyenler de aynı derecede saygın ülkücüler ve Milliyetçi Hareket Partililerdir. Bu kadroların birlikte sayın genel başkanımızı, merkez yürütme kurulunu seçtiği unutulmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, mahkemeye düşürülüp, kaderi yargının ellerine teslim edilmemelidir.  Yargının ne karar vereceği hiç önemli değildir. Hangi kararı verirse versin Milliyetçi Hareket Partisi kendi  iradesi ile Kongresi ve geleceği ile ilgili karar almamış duruma düşecektir. Bunu herkese anlatsak bile ülküleri uğruna can veren şehitlerimize anlatamayız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Türkiye'de demokratik rejimin otoriterleşmesini engellemek, parlamenter sistemin tek adam diktasına dönüşmesini durdurmak için mücadele eden bir siyasi lider olduğunu kabul ediyoruz. Sayın Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi Milliyetçi Hareket Partisi'nde de uygulamasını istiyoruz. Sayın Genel Başkanımızdan ülkücü iradeye inanarak ve güvenerek Milliyetçi Hareket Partisi'ni en kısa zamanda olağanüstü kongreye götürmesini rica ediyoruz."

 "AMACIMIZ MHP'NİN HER MENSUBUNU BARIŞ İÇİNDE KUCAKLAMAK"

Açıklamanın hiçbir grup veya kişiye destek amacı taşımadığını Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı da bir tavır olmadığını kaydeden Özdağ şöyle dedi: "Amacımız Milliyetçi Hareket Partisinin her mensubunu barış ve kardeşlik içinde kucaklamak, birleştirici anlayışı ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin layık olduğu iktidara taşımayı arzulayan bir demokratik girişimi ortaya koymaktır.   Zira her ülkücünün ve dava arkadaşımızın, kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini milli bir zaruret olarak görmekteyiz."

2-214.jpg

"BASIN TOPLANTISINDAN ÖNCE İSTİFA MEKTUBUMU GÖNDERDİM"   

Ümit Özdağ basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özdağ basın açıklaması öncesinde partideki görevinden istifa ettiğine dair mektubu  Genel Başkan Bahçeli'ye gönderdiğini bildirerek "İstifa mektubu yolladım ben. Bu demokratik bir taleptir" dedi. Özdağ isminin genel başkan adayları arasında gösterildiğine dair bir soruya "Güçlü bir MHP'ye Türkiye'nin ihtiyacı var. Bunun için olağanüstü kongreye gidiyoruz. Biz muhalefet değiliz. Biz MHP'lileriz, milliyetçileriz. Partimizin daha güçlü olmasını istiyoruz. Artık tartışmaların bitmesi için MHP'nin mahkeme koridorlarından bulunmaması için kurultay salonlarında sonuç alınması gerektiğini söylüyoruz. İlan edilen genel başkan adaylıkları olmayan bir kurultayla ilgili. Biz olmayan bir kurultayla kimin ne olacağıyla ilgili  bir duruşu gündeme getirmiyoruz. Olağanüstü kurultay ile ilgili delegelerin büyük bölümünün ortaya koyduğu talep var. Tüzüğe uygun talebin genel başkan tarafından değerlendirilmesini istiyoruz"  diye yanıt verdi.

 "TEŞKİLAT TASFİYELERİNİ KABULLENMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Olağanüstü Kongre için daha önce imza verilmediğinin hatırlatılması üzerine Ümit Özdağ şöyle dedi: "Son günlerde başlayan teşkilat tasfiyeleri bunları kabullenmek mümkün değil. Yapılması gereken arkadaşlarımızı  tasfiye etmek değil Türkiye seçime giderken bütün ülkücülerin partide görev almasını sergileyecek bir durumu sergilemektir. " MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise, "Biz MHP'nin  bölünmesini, küskünler yaratılmasını kabul etmiyoruz. Herkesi kucaklayan bir anlayışı içinde yapıyoruz bu açıklamayı" dedi.  

Editör: Wan Haber