Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, Öcalan'la yapılan görüşmelerin terörü durdurmayacağını ileri sürdü.
Parti binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP'li Polat, İmralı'da yapılan görüşmelerin resmen başlatılmasının bir suç olduğunu iddia etti. İmralı ile görüşen kamu görevlilerinin şuan suç işlediğini ileri süren MHP'li Polat, "Bir gün muhakkak bunda parmağı olan herkes hesabını verecek. Şu anda ateşle oynuyorlar. Bu sürecin sonunda Öcalan'a ev hapsinden bahsedecekler. Eğer ömürleri yeter bir seçim daha kazanırlarsa kesinlikle Öcalan'ı mecliste milletvekili olarak görme projeleri bunların çok öncesinde ajandalarında olan bir proje. Bu projenin son safhalarına yaklaşılıyor" dedi.
Başkan Polat, bu süreçte terörün arttığını ileri sürerek, "Açılıma başlamadan önce terör sıfıra yakındı. Git gide artıyor. Öcalan'la görüşme terörü durdurmayacak. Daha çok artıracak. Talepler artacak, beklentiler yükselecek, cesaretleri ve moralleri yükselecek. Gelinen noktada sanki biz bir ülke ile savaşa girmişiz ve bu savaşı kaybetmişiz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

07.01.2013 15:34:27 TSI

Editör: Wan Haber