Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz.Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır'ı ziyaret etti.
MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır'a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, MHP'de 6 aydır görev yaptıklarını belirterek, "Öncelikle şahsınıza ve ekibinize yeni görevinizden dolayı başarılar diliyorum. Bu ziyaretimizin amacı hayırlı olsun ziyareti olmasının yanında Ereğli'nin sorunlarını nasıl bir araya gelip ortaya koyabiliriz ve gerekli mercilere taşıyabiliriz. Bunu ele almak, konuşabilmektir" dedi.
MHP Teşkilatının ziyaretini nedeniyle kendilerine teşekkür eden AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, da yaptığı konuşmada, "Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçemizin sorunlarına vakıf olup, hızla çözüm arayışlarına başladık. MHP Ereğli İlçe örgütü de, bizler gibi Ereğli'ye hizmet anlayışıyla yola çıkan ve aynı masa etrafında oturup Ereğli'nin sorunlarına çözüm arayabileceğimiz bir kadro. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler Ereğli'de çözüm odaklı çalışmalar için birlikte hareket etme arzusu içerisindeyiz" diye konuştu.
AK Parti olarak ilçede gerçekleştirdikleri bazı projeler ve çalışmalar hakkında da bilgi veren Çakır, şunları söyledi:"Özellikle eğitim konusunda, Ereğli'ye bu yıl için 10 okul kazandırılması programa alındı. 9 bin kişilik işci durumlarını gören ve krizden etkilenen tersanelerin yeniden canlanması adına umut verici gelişmeler var. 15-20 gün içerisinde iyi bir haber vermeyi umut ediyoruz. Milletvekilimiz Ercan Candan bu konu üzerinde çalışıyor. Kredilendirme yapıldığı takdirde ilk etapta 500-600 kişi tersanede istihdam edilecektir. Ereğli Organize Sanayi (OSB) Bölgesinde yol çalışmaları tamamlandı, yatırımlar konusunda çabalarımız sürüyor. Limanın daha verimli kullanılabilmesi için bir takım girişimlerde bulunduk. Yıllardır Ereğli'nin sorunu olan trafik konusunda Devrek Yol ayrımına bir köprülü kavşak yapılacak. İhalesi yapıldı, askı süresini beklemekteyiz. Nisan ayında temelinin atılması düşünülüyor. Hastane inşaatımız ise hızla sürüyor. Hastanemizin 2014 yılı mayıs ayına tamamlanması planlanıyor, müteahhidimiz hızlı çalışıyor, daha erken bitirmesi konusunda girişimlerimiz devam ediyor. Ereğli'ye artık dışarıdan yatırımcı getirmek zorundayız. Artık Ereğli'nin 'küçük olsun benim olsun' mantığından kurtulması lazım. Bugün demir-çelik fabrikasının yanında olması gereken imalat fabrikaları, boruprofil fabrikaları küçük düşüncelerin zihniyetlerinden dolayı dışarılarda oldu, Akçakoca'ya taşındı. Bizler nasıl bizden öncekilerin sıkıntılarını yaşıyorsak, bizde bizden sonrakileri düşünmek zorundayız. Bunun yanı sıra Ereğli'mize Yüksekokul Müdürünün ataması yapıldı, buna süratli bir şekilde destek vereceğiz. Hep beraber, yerel yönetim, sanayi odaları, sivil toplum kuruluşları, iktidar partimiz, muhalefet partilerimizle birlikte yüksekokulu biran önce hayata geçirmeliyiz. Ereğlimizin 11 bin öğrenci hakkı var mevcut 2-3 bin öğrencimize ilaveten 7-8 bin öğrenci kazandırmalıyız. Bu konuda bölümlerimizi de talep gören branşlardan yapmalıyız. Bu konuda yüksekokula sahip çıkmalıyız. Daha iyi bir Kdz. Ereğli için, bizler hep birlikte, omuz omuza çalışmaya varız" dedi.
(HH-SA)

05.02.2013 11:29:46 TSI

Editör: Wan Haber