2012 yılını değerlendiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Merkez İlçe Başkanı Metin Belek, AK Parti Hükümeti'ne Zafer Bölgesel Havalimanı için teşekkür ederken, onlarca da eleştiriyi arka arka sıraladı.
Belek, yaptığı yazılı açıklamada, halkın iktidar partisine verdiği desteğin karşılığını yeterince alamadığını ileri sürdü.
Kütahya Belediyesi'ni de eleştiren Belek, "2012 yılına baktığımızda, AK Parti iktidarının Kütahya'mıza olumlu olarak yaptığı tek yatırım Zafer Havaalanıdır bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ancak Kütahya 2012 özelinde geçtiğimiz on yılda iktidar partisine verdiği desteğin karşılığını aldığını asla söyleyemeyiz.Sürekli siyasi rant düşüncesi oy kaygısıyla verilen vaatlerle oyalanan Kütahya Türkiye'nin en büyük köyü olma noktasına getirilmiştir.Çevre İllerle olan bağlantısını sağlayacak hiçbir karayolu yüzde yüz tamamlanmamıştır. Merkeze bağlı yeni mahalle olarak belediyeye bağlanan köyler dahil bütün köylerin merkeze olan bağlantı yolları stabilize durumdadır.Şehir içi yollardaki asfaltlama çalışmaları yamalı delik deşik bir şehre yakışmayan görünümdedir. Şehir içi aydınlatmaları yeterli olmadığı görülmektedir. Esnafların dükkanlarında yanan ışıklar olmadığına adeta zifiri karanlığa dönüşmektedir.Şehrimizde vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri sosyal donatı alanları bulunmamaktadır.Kütahya il merkezi kentsel dönüşüm kapsamından çıkartılmış yine şehir kendi kaderine terk edilmiştir.Kütahya merkezinde bulunan pek çok metruk ev çevre kirliliğine neden olmakta şehrin imajına zarar verir görünümde ve insan hayatını tehlikeye atacak durumdadır.Şehirde pek çok sokak caddede yollarda çöküntüler mevcut ve bakımsız halde durmaktadır. Şehrin temizliğine gereken özenin gösterilmediği vatandaşlarımız tarafından dillendirilmektedir.
Şehrimizdeki müzik resim ve güzel sanatların değişik alanlarında faaliyet gösteren vatandaşlarımızı sporcularımızı bir araya getiren sosyal ve fiziki projeler yapılmamıştır.Eski Sümerbank fabrika binası, eski SSK binası, Atatürk İlköğretim okulu, Eski Bağkur Binası ve eski otogar binaları uzun süredir atıl ve terkedilmiş yapısıyla şehrin çirkin görünmesine neden olmaktadır
Esnaf ekonomik açıdan sıkıntıda özellikle sanayi esnafımız ekonomik dar boğazda bir mücadele ile evine bir ekmeği nasıl götürürüm mücadelesi içerisindedir.95 bin icra dosyası Kütahya merkez nüfusunu baz aldığımızda hiç de görmezden gelinecek boyutta değildir.AK Parti iktidarının 2012'de vatandaşımıza reva gördüğü Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlara rağmen asgari ücrete yapılan zam yüzde 4,1 asgari yaşam sınırı nerede asgari ücret nerede seçim dönemlerinde verilen pek çok vaat Kütahya kamuoyunu sonuçsuz gündem maddesi olmasında öteye gidememiştir.Özelleştirmelerde Kütahya en Büyük sıkıntıyı yaşamış ve bu yıl Termik Seyitömer ve karayollarının da özelleştirilmesi ile bir büyük darbe daha almaktadır.Jandarma gitmeyecek büyük yalanının ardından Polis okulu yerine gelecek vaadi de İktidar Partisinin büyük yalanı olarak ortada bir anıt gibi durmaktadır.Kütahya hızlı Tren projelerinde yer almamış Eskişehir arasında raybüs bağlantılı ulaşımla avundurulmuştur" dedi.

"TALİHSİZ BİR YIL OLMUŞTUR"
"Koca bir yılı hastane yeri tartışmaları ile geçirilmiş somut bir adım atılmamıştır^" dişey Başkan Metin Belek, "Hayvancılık ve tarımda ciddi gerilemeler yaşanmış 7 bin TL'ye teşvikle aldırılan hayvan fiyatları 2 bin TL'ye kadar düşmüştür. Tarım Kredi Borçlarından dolayı pek çok köylü zor durumdadır.İktidar Partisinin ileri demokrasi ve özgürlük gibi söylemlerinden normal yaşamını sürdüren hiçbir ferdin yaşamında on yıldan bu yana bir iyileşme yaşamsal anlamda bir gelişme değişiklik olmazken özgürleşenler; PKK'nın talep ve isteklerini dile getirenler olmuştur.PKK ile kucaklaşan Milletvekilleri hakkında hiçbir girişimde bulunulmamış kamu oyu sürekli gündem değiştirilerek oyalanmıştır.PKK ile müzakere ve taleplerine cevap veren bir AK Parti iktidarı 2012 yılının en büyük talihsizliklerindendir.Geçtiğimiz yılda kürtçe anadilde eğitim, Türk Bayrağının yanında ikinci bir bayrak anayasada Türklük ifadeleri tartışmaya açılmış etnik ayrıştırma İktidar partisi eliyle yapılmıştır.Atanamayan öğretmenlerimizin sorunları hala ortada durmaktadır.Birçok Sınavın sorularının çalınması cevaplarının belirli insanların eline geçmesi gibi şaibelerle eğitim sistemi güvenilirliğini yitirmiştir.Milliyetçi Hareket Partisi'nin Başörtüsü ile ilgili olarak Üniversitelerde kimse kılık kıyafetinden dolayı eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamaz şeklindeki yasa teklifi Ak Partili Milletvekileri tarafından reddedilmiştir.Dış Politikada sıfır sorun diye yola çıkılmış, Sorunumuz olmayan komşumuz yok noktasına gelmiştir" diye konuştu.

"HAYAT TOZ PEMBE DEĞİL"
2013 yılından ümitli olduklarını anlatan Belek, "Gönül isterdi ki çok güzel bir tablo ile 2012'yi geride bırakmak ancak bunların üzerini örten gündem değiştiren Ak Parti Yöneticileri halının altına süpürerek görmezden gelerek sorunların büyüyerek geleceğe taşınmasına vesile olmaktadırlar. Vatandaşı suni gündemlerle meşgul ederek Kütahya Kamuoyunu sürekli oyalamaktadırlar. Elbette ki bu gündeme getirdiğimiz konular Kütahya'da yaşayan yaşamaya çalışan vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ve vakıf olduğu konular. Bizim bu sıkıntıları gündeme getirme amacımız bu sıkıntılara gözlerini kapamış şikayetlere kulaklarını tıkamış Ak Parti yöneticilerine duyurmaktır. Kütahya'da yaşam sizin çizdiğiniz tablo gibi toz pembe değildir. Geçen yılda Kütahya'mıza yapılan her türlü olumlu çalışma ve katkı için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 2013 yılının Kütahya'da Ülkemizde bütün bu sıkıntıların bertaraf edildiği, güzelliklerin bolluk ve bereketin hakim olduğu bir yıl olmasını Cenabı Allah'tan dileriz" şeklinde konuştu.
(EFE)

29.12.2012 12:19:49 TSI

Editör: Wan Haber