AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın'ın İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, "Türkiye'de insanlar ilk kez AK Parti döneminde, 'Ne mutlu Türk'üm Diyene' sözünü gururla söyleyebilir hale geldiler" şeklinde ifadelerine MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan sert tepki gösterdi.
MHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ramazan, AK Parti Hükümeti'nin ve Başbakan'ın Türklük' ün her türlü özelliğinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Kanun maddesi değiştirecek kadar gözü dönen bir siyasi iradenin Bolu temsilcisi olan AKP İl Başkanı Sayın Ömer Sayın'ın Türklükten bahsetmesi ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' veciz sözünün AKP döneminde gururla söylenebilir hale geldiği açıklamasını hayret ve şaşkınlıkla karşılanmıştır" dedi.
AK Parti'nin Türkiye'de 36 etnik kökenden söz ettiğini belirten MHP İl Başkanı sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Siz değil misiniz Anayasa'dan Türklük tanımını çıkarmaya çalışan? Siz değil misiniz PKK'lılar rahatsız oluyor diye dağdan taştan 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılarını kaldıran? Siz değil misiniz andımızın sonunda söylenen bu sözden rahatsız olup kaldırmak isteyen? Siz değil misiniz, 'Siz Ne Mutlu Türküm Diyene' derseniz, PKK'lılarda 'Ne mutlu kürdüm derler' diyenler. Küresel güçlerin baskısıyla Türk Devleti'nin yegâne varlığı olarak kalan Türklüğü tavsiye etmeye çalışan AKP İl Başkanı şimdide utanmadan ve ne yüzle 'Ne mutlu Türküm diyene sözünün AKP döneminde gururla söylendiğini açıklayabiliyor."

10.12.2012 15:33:33 TSI

Editör: Wan Haber