Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Büyük Kurultayı'nda, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkan MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın, kendisini desteklediği iddia edilen il teşkilatlarının kapatılmasına sert tepki gösterdi. Aydın, "Şurası iyi bilinmelidir ki; görevden alma, feshetme, tasfiye etme, kapatma ve yok sayma gibi uygulamalarla MHP ve Ülkücü Hareket'in başarılı olması mümkün değildir" dedi.
MHP 10. Büyük Kurultayı'nda, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin karşısına rakip olarak çıkan ve genel başkanlık seçimde Bahçeli'yi zorlayan adaylar arasında yer alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kurultayda kendisini desteklediği iddia edilen il teşkilatlarının kapatılmasına sert tepki gösterdi. Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve belirsizliklerle dolu günlerin yaşandığını belirterek, "Artık gizlenemeyen AK Parti-BDP-PKK işbirliğiyle devletimiz büyük bir dönüşüme zorlanmakta, kurucu irade ve felsefesine karşı sinsi bir savaşa sürüklenmektedir. Türk'ten arındırılmış bir anayasa ve sosyal düzen arayışı, her geçen gün mesafe almaktadır" dedi.
Türk devletinin ve milletinin asırlık düşmanının, bugün hakim olan siyasi iktidarla birlikte adeta koalisyon oluşturarak, milli varlığın altını oymaya çalıştıklarını ileri süren Aydın, Cumhuriyet tarihinin en büyük bölünme tehdidini durduracak en büyük hareketin, dün olduğu gibi bugün de MHP ve ülkücü hareket olduğunu söyledi.

"İL TEŞKİLATLARININ KAPATILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"
Aydın "Sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gereken, 10. büyük kurultayımızın ardından, farklı tercih ortaya koyan bütün ülküdaşlarımızla kucaklaşarak, tam bir gönül seferberliği içinde MHP ve ülkücü hareketin başarısına odaklanmamız gereken bir süreçte, geçtiğimiz günlerde birçok il teşkilatımızın kapatılmış olması üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir uygulama olmuştur" diye konuştu.

"GÖREVDEN ALMALARLA MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKETİN BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan görevden alma ve teşkilat kapatma uygulamalarının, sadece görevden alınan illerdeki ülkücüleri değil, bütün ülkücüleri üzdüğünü, incittiğini ve gönülleri kırdığını ifade eden Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:
"Ülküdaşlarımız, MHP ve Ülkücü Hareket'in temel fikir sistemi olan Milli Doktrin 9 Işık'ta yer alan Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik ilkesinin gereğini yerine getirerek; tercihlerini büyük kurultay sürecinde açık ve net bir biçimde ortaya koymuşlardır. Unutulmaması gerekir ki; büyük kurultayda tecelli eden irade, bir bütündür. Hiçbir ülküdaşımızın oyu ve tercihi, diğerinden üstün değildir. Nitekim farklı adayları destekleyen arkadaşlarımız da, ülkücü iradeyi sonuna kadar temsil etmektedirler. Şurası iyi bilinmelidir ki; görevden alma, feshetme, tasfiye etme, kapatma ve yok sayma gibi uygulamalarla MHP ve ülkücü Hareketin başarılı olması mümkün değildir. Yapılan görevden alma ve teşkilat kapatmalar, yaklaşan yerel seçimler öncesi küskünleri ve kırgınlıkları artırmaktan başka hiçbir fayda sağlamayacaktır. Zira kurultay sürecini geride bırakmış, büyük bir azim ve kararlılıkla yaklaşan yerel seçimlerde partimizin başarısına odaklanmış il teşkilatlarımızın kapatılmış olması, diğer teşkilatlarımızın da şevkini kıran bir uygulama olmuştur. Sırf kurultaydaki tercihleri dolayısıyla, teşkilatları kapatılan bütün partili arkadaşlarımız, başta il başkanlarımız olmak üzere ömürlerini bu davaya vakfetmiş, sadece ellerini değil, yürekleriyle birlikte, bütün vücutlarını taşın altına koymuş değerli arkadaşlarımızdır. Arkadaşlarımızın tavırlarından dolayı böyle bir uygulamaya muhatap oldukları kanaati, vicdanları yaralamıştır. Unutulmamalıdır ki; ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir.MHP ve Ülkücü Hareket'in tek bir mensubunu dahi küstürmeye, ötekileştirmeye ve kaybetmeye tahammülü kalmamıştır."

"ZAMAN, GÖNÜLLERİ KIRMA ZAMANI DEĞİL"
Zamanın, ülkücülerin onaylamayacağı uygulamalarla, gönülleri kırma zamanı olmadığını, kırgınlıkları, dargınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakma zamanı olduğunu belirten Aydın, "Zaman, engin bir hoşgörü ve ülküdaşlık hukuku çerçevesinde gönülleri fethetme zamanıdır. Zaman, hiçbir ayrım gözetmeden, ülküdaşlarımızı ve bütün Türk milletini kucaklama ve hedefe yürüme zamanıdır. Daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi; MHP ve Ülkücü Hareket, bizim baba ocağımızdır. MHP ve Ülkücü Hareket, bizim kara sevdamızdır. Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır şartlar, bizlerin görev ve sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Milliyetçi Hareket'in birliği, bütünlüğü ve iktidar yolundaki başarısı için, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstleneceğimizden, kimsenin zerre kadar tereddüdü olmamalıdır. Ömrümüz boyunca, MHP ve Ülkücü Hareket'in hizmetinde olduk" diye konuştu.
(TB-YHY-Y)

12.02.2013 12:07:49 TSI

Editör: Wan Haber