Nafakaya süre sınırı getirilecek.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aracılığıyla TBMM'ye sunulacak teklife göre, eşlerden diğerinin mağdur olmaması için nafaka koşullarının ortadan kalkmaması durumunda nafaka devlet tarafından üstlenecek.

''5 YIL SINIRI GETİRECEĞİZ''

Süresiz nafakanın insan ihlali olarak yorumlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ‘'5 yıl sınırı getireceğiz, ömür boyu nafaka kalkacak'' açıklamalarında bulundu.

Süresiz nafakanın boşanma sonucunda eşlerden birinin belli gelirden yoksun kalmasından sonra verilen ‘'yoksunluk nafakası'' olduğunu belirten Feti Yıldız, bu nafakanın bağlandığı zaman, bağlanan tarafın evlilik yapmadığı takdirde, maddi durumu da uygun seviyede değilse ölünceye kadar nafaka almaya devam ettiğini vurguladı. Ayrıca bu durumun bazen kötü niyetle sonuçlandığını ifade etti.

Feti Yıldız, bu durumun bir insan hakları meselesi olduğunu, nafaka ödeyen kişinin de haklarının gözetilmesi gerektiğini bu sebeple de ömür boyu nafaka ödemenin düzenlenip değiştirilmesini gerektiğini kaydetti. (HÜR HABER)

Editör: Wan Haber