Milliyetçi Hareket Partisi Sivas İl Başkanı Dr. Kürşad Ergün yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'de sağlık sisteminin 10 yılda sürekli dönüşüm ve kargaşa içine sokularak, içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini söyledi.
Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında sağlık sisteminin dönüştürülmeye başlandığını belirten MHP Sivas İl Başkanı Kürşat Ergün, bunun halkı mutsuz ettiğini söyledi. Kurumların ayrıldığını ve sağlık sisteminin parçalandığını iddia eden Ergün "Sağlık müdürlüğü 3 parçaya bölünmüş ve yetki sınırları bile çizilememiştir. Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği kurumları yeniden yapılandırılmış ve öyle ki görevlendirmeler tamamıyla siyasi referanslarla yapılmış ve bu konuda sınır tanınmamıştır" dedi.
Hasta sayısının ve ilaç kullanımının artmasının, sağlık sisteminin başarısının değil başarısızlığının göstergesi olduğunu söyleyen Ergün, kimsenin bu noktaya dikkat etmediğini söyleyerek "Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının görevi insanları hastalandırmamak, hijyen şartlarını öğretmek ve doğru bilgi vermektir. Bu gün 1314 yaşında çocuklar dahi sürekli ağrı kesici kullanmakta ve gereksiz ilaç kullanımı ile insanların bağışıklık sistemi çökertilmektedir. Bunun sonucu kanser hastalığı sürekli artmakta, kalp krizi yaşı her geçen gün düşmektedir. Ama sağlık yetkilileri ise sağlık sisteminin çağ atladığından bahsetmektedir. TC Kimlik No ile muayene olmak elbette büyük bir kolaylıktır, tüm eczanelerden ilaç alınabilmesi elbette güzeldir. Ama bu güzelliklerin arkasına sığınılarak yapılanlar ise halkın sağlığını ulusal firmalara peşkeş çekilmesidir" ifadelerini kullandı.
(TB-Eİ-Y)

19.12.2012 18:40:08 TSI

Editör: Wan Haber