MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, ''İmrali ile görüşen de, tasvip eden de gaflet içindedir'' dedi.
MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er açıklamasında, "Ana muhalefet partisi İl Başkanı çıkmış (MHP Apo'yu niye asmadı) diye soruyor. Ama anlaşılan yakın siyasi tarihimize vakıf değil. Apo'nun idamını kaldıran DSP'dir. Yani sizin başka türeviniz olan bir parti. O kararda MHP'nin imzası yoktur. Yok hani Apo'nun asılmasını istiyorsanız ki biz istiyoruz, çıkın mertçe dürüstçe (Apo Asılsın) deyin biz de size tüm gücümüzle destek olalım'' ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin İmralı ile görüşmesinin yeni olmadığını ifade eden MHP'li Er "Bizim için şaşılmayacak bir durum. Apo ile görüşme, sözde Kürt sorunu yaratarak üniter yapıya zarar vermek AKP'nin genel politikasıdır. Bizim çözüm önerimiz ise bellidir. PKK'nın adalet önüne çıkıp hesap vermesi gerekir. Aksini düşünen varsa bu millete hesap verir'' dedi.
İmralı görüşmelerinde AK Parti ile BDP ve onlara kredi verdiğini iddia eden CHP'nin garip bir ittifak içinde olduğunu ifade eden MHP'li Er, şöyle devam etti: ''Anlamadığımız nokta, bu işi tasarlayan AKP, bu işi uygulayan BDP'de CHP'ye ne oluyor da bunları savunup bizlere cevap veriyor? Eğer akan kanın durmasını istiyorsa adalet isteyecekler. Adalet ancak vuku bulduğunda akan kan da durur. Adalet terörün akıttığı kanın hesabının sorulmasıdır. Adalet terörün ülke ekonomisine verdiği zararın tazminidir. Siz bunları görmeyeceksiniz, on binlerce şehidimizin kanını yok sayacaksınız sonra (Kürt sorunu vardır) diyeceksiniz. İmralı ile görüşen de, tasvip eden de gaflet içindedir.''
(YE-ZB-Y)

08.01.2013 17:11:15 TSI

Editör: Wan Haber