MHP'nin son kurultayında Koray Aydın'ı destekleyen MHP Muğla İl Teşkilatı, Genel Merkez tarafından hem görevden alındı hem de il teşkilatı kapatıldı. Muğla İl Başkanı Osman Güven, "Görevden alınma değil, 'kapatılmıştır' sözü bizi yaraladı" dedi.
Görevden alınan MHP İl Başkanı Osman Güven, yönetim kurulu ile yaptığı olağanüstü toplantının ardından bir açıklama yaptı. Güven, "2014 yılında yapılacak yerel seçimler için Fethiye'den başlayıp, Köyceğiz ve Marmaris'te ilçe istişare toplantıları yapıyorduk. Marmaris'te toplantıya başlayacağımız bir esnada Genel Merkez tarafından gönderilen faks elimize ulaştı. Faksta parti tüzüğünün 52 ve 54. maddelerine istinaden görevden alındığımız yazıyordu. Faksın devamında da Başkanlık Divanı tarafından tüzüğün 34. maddesine göre yeni bir il teşkilatı atanıncaya kadar il teşkilatının kapatıldığı belirtiliyor. Bu söz bizi çok üzdü. Görevden alınma değil, partinin Muğla İl Teşkilatı'nın kapatılması bizi yaraladı. Sayın Genel Başkan ile daha önce de çalıştım ve sonsuz destek verdim. Bizim suçumuz yenilik istemek ve Koray Aydın'a destek vermekse, evet biz bunu açıkça deklare ettik. Çünkü tabanın çoğunluğu değişim ve yenilik istiyordu. Biz çalmadık, hırsızlık yapmadık. Üçüncü defa il başkanlığı yaptım ve son 9 ayımda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Güven, "Partinin kapısına kilit mi vuracaksınız?" sorusuna, "İçim sızlayarak maalesef partinin kapısını kilitleyeceğiz. Bunu biz yapmıyoruz. Genel Merkezimiz öyle uygun gördüğü için partinin kapısına kilit vuracağız" cevabını verdi.
MHP İl Başkanı Osman Güven, MHP Genel Kurultayı sonrası yaptığı açıklamada, "725 delegenin teveccühü ile Genel Başkan Devlet Bahçeli oldu. Kongre sonrası içerideki ve dışarıdaki kalabalığın büyük bir bölümü alkış bile yapmadan aniden dağıldı. Bunu da tabanın beklediği değişimin gerçekleşmemesine bağlıyorum. Sayın Genel Başkana iki dönem destek verdim. Bu kongrede ise tabanın değişim isteğine uygun olarak Sayın Koray Aydın Bey'i destekledim. Fakat Sayın Genel Başkanımızın seçim sonrası konuşmasında 'Fitne başkaldırmıştır. Fakat başarıya ulaşamamıştır' sözü beni derinden etkiledi. Ben kamuoyuna soruyorum. Osman Güven, daha önce Sayın Bahçeli'yi desteklerken yol arkadaşı olmuştu. Şimdi Koray Aydın Bey'i desteklediği için fitne mi oldu" demişti.
(BT-MB-CC-Y)

26.01.2013 17:41:23 TSI

Editör: Wan Haber