MHP Muğla İl Teşkilatı, MHP Genel Merkez tarafından görevden alındı.
Son kurultayda Koray Aydın'a açık açık destek veren MHP Muğla İl Teşkilatının kurultay sonrası Koray Aydın'a destek verdiği iddiası ile görevden alınması bekleniyordu. Kurultay sonrası Devlet Bahçeli'nin tekrar genel başkan seçilmesinin ardından İl yönetimi toplanmış ve birçok yönetim kurulu üyesi istifa mektubunu İl Başkanı Osman Güven'e vermişti.
MHP İl Başkanı Osman Güven, yerel seçimler öncesi ilçe istişare kurulu toplantılarına Fethiye'den başlarken, bugün MHP Marmaris İlçe İstişare Kurulu toplantısı için Marmaris'e gitti. Marmaris'te partililer ile istişare kurulu toplantısına katılacağı sırada görevden alındıkları yazısı kendisine iletildi. Toplantıyı erteleyen MHPİl Başkanı Osman Güven, Muğla Merkeze döndü ve yönetim kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı. İl başkanı Güven, yönetim kurulu toplantısının ardından açıklama yapacağını belirtti.
MHP İl Başkanı Osman Güven, kurultay sonrası yaptığı açıklamada, "725 delegenin teveccühü ile Genel Başkan Devlet bahçeli oldu. Kongre sonrası içerideki ve dışarıdaki kalabalığın büyük bir bölümü alkış bile yapmadan aniden dağıldı. Bunu da tabanın beklediği değişimin gerçekleşmemesine bağlıyorum. Sayın Genel Başkana iki dönem destek verdim. Bu kongrede ise tabanın değişim isteğine uygun olarak Sayın Koray Aydın Bey'i destekledim. Fakat Sayın Genel Başkanımızın seçim sonrası konuşmasında 'Fitne başkaldırmıştır. Fakat başarıya ulaşamamıştır' sözü beni derinden etkiledi. Ben kamuoyuna soruyorum. Osman Güven, daha önce Sayın Bahçeli'yi desteklerken, yol arkadaşı olmuştu. Şimdi Koray Aydın Bey'i desteklediği için fitne mi oldu" demişti.
(BT-MB-İK)

26.01.2013 14:00:00 TSI

Editör: Wan Haber