Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından her hafta düzenlenen istişare toplantıları devam ediyor. Bu Kapsamda İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mimsin Mahallesi'nde bir toplantı düzenledi.
Mimsin'de bir kahvehanede düzenlenen toplantıya MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, MHP Melikgazi Belediye Meclisi Üyeleri Turan Türküm ve Mustafa Hashalıcı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer katıldı.
Toplantıda konuşan MHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Turan Türküm, Belediye Meclisi'nde yaptıkları çalışmaları anlattı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi de olan Turan Türküm, Büyükşehir Belediyesi'nin kötü yönetildiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 2009 seçimlerinden bu yana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başkanlık etmediğini eleştiren Türküm, Kayseri'nin rakip illere bakılarak geri bırakıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin görevini yerine getirmediğini dile getiren Türküm, ''Kayseri yeşil alan bakımından fakir bırakılmıştır, Kayseri ağaç fakiri olan bir ildir. 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorlar, Kayseri'ye ağaç dikiyorlar ama nereye baksanız bozkır yeterli sayıda ağaç dikilmiyor. Bir de üstüne üstlük yeşil alanlar sürekli imara açılıyor. Konut alanı haline getiriliyor. Ali Dağı'nın yüz kısmı olan Orman alanını dahi konut alanına çevirmek için mecliste çaba sarf ediyorlar'' dedi.
Kaski'nin su zammını da eleştiren Türküm, Kaski'nin 2011 yılında 21 milyon kar ettiğini belirterek Belediye'nin su zammı yapmaması gerektiğini savundu.
MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş da yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının sosyal devlet olma olgusunu partizanlaştırdığını ifade etti. Yücebaş, "Vatandaşın birçoğu asgari ücretle geçiniyor. Emeklinin durumu içler acısı ama hükümete bakarsanız her şey yolunda kişi başına düşen milli gelir, 10 bin dolar. Açıklamalar öyle, ben 4 kişilik bir aileye sahibim, yıllık gelirimiz 40 bin dolar olmalı. Ancak olmuyor. Demek ki o zaman birileri çalıyor, hırsız var. 40 bin dolar girmiyor, 10 bin dolar da girmiyor. Birilerinin eli bizim cebimizde. O zaman AB ete kota koyuyor, şekere kota koyuyor, samanı bile dışarıdan alıyoruz. Bizim çiftçimizin bizim hayvancılıkla uğraşan insanımızın durumu içler acısı hale geliyor. Kolayı bulunmuş. Nedir kolayı? Sosyal devlet olma olgusu, bunların 12 senedir iktidarıyla sosyal devlet olgusu partizanlaşmış" dedi.
BDP Milletvekillerinin, (Abdullah Öcalan serbest bırakılıncaya kadar mücadelemiz sürecek) sözlerini de eleştiren Yücebaş, AK Parti iktidarının terör örgütünü sempatik bir halde anlatmaya başladığını söyledi. Yücebaş şunları kaydetti:
''AKP Oslo'da görüşüyor, kiminle görüşüyor? Terör örgütü ile o dönem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli AKP İktidarı terör örgütü ile dirsek temasında görüşmeler yapıyor dediğinde Recep Tayyip Erdoğan Kayseri Mitinginde (Bizim terör örgütü ile görüştüğümüzü söylüyorlar, bunu söyleyenler şerefsizdir) ifadesini kullanıyordu. Şimdi üzerinden iki sene geçti. Türk Milleti terör örgütü ile kimin görüştüğünü, kimin dirsek temasında olduğunu alenen görür hale geldi.''
(ZB-Y)

18.02.2013 11:40:04 TSI

Editör: Wan Haber