MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Manisa Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı öncesi AK Parti'li ve CHP'li meclis üyelerine çağrıda bulunarak, "Yeni imar planını iptal ettirerek Manisa'ya ihanet etmeyelim ve önünü kapamayalım" dedi.
Malta Parkı Chakra Kafe'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Akkal'ın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve partili belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda yeni imar planı hakkında bilgiler verildi. MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada; AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın il başkanları toplantısındaki kentsel dönüşümle ilgili anlattıklarından farklı bir politika izlediğini söyledi. AK Parti Manisa İl Teşkilatı'nın yeni imar planıyla ilgili olarak karalama kampanyası yürüttüğünü iddia eden Akkal, "Belediye meclisinden geçen yeni imar revizyonu planı Başbakanın başlattığı kentsel dönüşümün önünü açacak. Ancak AK Parti teşkilatı Manisa'da yeni imar planı için karalama politikaları yürüttü. İtiraz dilekçelerini kapıların altlarından attı. Peki AK Parti'nin il başkanı, başbakanın toplantısına katılıp, kentsel dönüşüm ile ilgili sözlerini ayakta alkışlamadı mı? Toplantı da alkışla, Manisa'ya gelince karalama politikası yap. Bu nasıl tezattır anlamadık." şeklinde konuştu.
AK Parti ve CHP'nin halkı kışkırtmaya çalıştığını öne süren Akkal, "7 Ocak'ta yapılacak belediye meclis toplantısında AK Parti ve CHP yeni imar planın iptali için meclise önerge verecekler. Bu siyasette ikiyüzlülüktür." dedi. 1/5000'lik planlarda nerenin yıkılıp, yıkılmayacağının belli olmadığını söyleyen Akkal, "Özellikle iktidar partisi mahalle gidip, 'Sizin evlerinizi yıkacaklar' şekilde konuşmalarla toplantılar yapıyorlar. CHP ise önce kabul edip sonra 'Bu planda eksikler gördük' diyerek oy kaygısıyla çark ediyor. İktidar ve muhalefet doğmamış çocuğa don biçmek yerine, kürtaj yapıyor. Şunu unutmasınlar 1/5000'lik planlar geçti. İtirazlar yapıldı. İtirazlara göre yeniden şekillenecek. Şekillendikten sonra yine geçse bile mahkeme yoluyla yine iptal için itiraz yapılabilir. Daha sonra 1/1000'lik planlar hazırlanacak. İşte bu zaman ne olacağı kesinleşecek ve netleşecek. Yine buna itirazlar olur,mahkemeye gidilir. Ama daha birşey görmeden ortada tam birşey yokken erkenden iptal yoluna gidilmesi Manisa'ya yapılan ihanettir'' diye konuştu.
Akkal konuşmasında son olarak CHP ve AK Parti'ye çağrıda bulunarak, "Gelin önerilerinizi sunun. Birlikte değerlendirelim. 1/5000'lik plandan sonra 1/1000'lik planlanın şekillenmesini birlikte yapalım. Tabiki planın yanlışlıkları olabilir. Bu yanlışları birlikte tartışalım. Eğer bu planı şimdiden iptal ettirirseniz, gelecekte siyaset hayatınız bittiğinde halkın yüzüne nasıl bakacaksınız. Bu imar planını iptal ettirerek Manisa'ya ihanet etmeyelim ve önünü kapamayalım." dedi.
(AY-ÖND-Y)

05.01.2013 18:10:29 TSI

Editör: Wan Haber