7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri boykot etme kararı alan Küresünni Aşireti'ne MHP'den davet geldi. MHP 3. sıra Van Milletvekili Adayı Necdet Öztürkçü, boykotun doğru olmadığını belirterek, genel seçimlerde Küresünni Aşireti'nin kendilerine destek vermesi gerektiğini anlattı.

7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi siyasi partilerin çalışmaları devam ediyor. Ak Parti listesinde kendilerine yer bulamayan Küresünni Aşireti, seçimleri boykot etme kararı almıştı. Milliyetçi Hareket Partisi 3. Sıra Van Milletvekili Adayı Necdet Öztürkçü, Van İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp, İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş ve Tuşba İlçe Başkanı Nevzat Yıldızbaş, düzenlediği basın açıklamasında Küresünni Aşiretine çağrı yaptı.
 

ÖZTÜRKÇÜ: BİZ SİZLERİ HİÇBİR ZAMAN DIŞLAMADIK
Açıklamayı yapan 3. sıra Van Milletvekili Adayı Necdet Öztürkçü, Ak Parti'nin Küresünni Aşiretinden kimseyi değerlendirmek istemediğini vurgulayarak, "Bilindiği üzere 2015 milletvekilliği genel seçimi münasebetiyle, ilimizde AKP'ye 118 kişi adaylık müracaatı etmiştir. Bu adaylar arasında 7 arkadaşımız Küresünni Aşireti mensubudur. Bu adayları AKP değerlendirmek istememiştir. MHP'nin Van'daki teşkilatının yarısı Küresünni Aşiretinden oluşuyor. Onun için seçimlerde boykot kararı alan Küresünni Aşiretinin partimize katılmasını istiyoruz. Bakın 2007 genel seçimleri ile 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde partimiz 1'nci sırasını Küresünni adaylara vermiştir. 2011 adayımız sayın Mustafa Kaçmaz, partimizin ne gibi bir kötülüğü olduğunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Mustafa beyin partimize ahde vefa borcu vardır. Boykot değil de Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermeleri gerekirken, 2011 seçimlerinde kendisine oy vermeyenlerle beraber olmaları bizleri daha çok üzmüştür Aşiretimizin oylarının yoğun olduğu yere bakıldığında Mustafa Kaçmaz beye kendi aşiretimiz oy vermemiştir. O dönem aday olan şimdi adayımız Gültekin Çavuşoğlu ise özellikle genel merkeze rica ederek, seçim bölgesi olan Erciş'ten almış olduğu bilgiye dayanarak birinci sıra olmadığı takdirde listede yer almak istemediğini beyan etmesine rağmen il teşkilatımız tarafından emrivaki ile sıralamaya sokulmuş, kendiside istifa etmiştir. Bu durum hangi siyasi partide olmamaktadır. Doğal bir süreçtir, kesinlikle art niyet yoktur. Küresünni Aşireti'nin yoğun olduğu ve fikri alt yapısının müşterek olduğu siyasi hareket MHP'dir. Hiçbir menfaat ilişkisi bulunmamaktadır. Asil insanların oylarına etki edemeyecektir" dedi.


Ülkenin ve Van'ın çok büyük sorunlarının olduğunu belirten Öztürçü, "Ülkemizin çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunları vardır. Partimiz bu sorunlarla ilgilenmektedir, Allah nasip ederse partimizin iktidarında zaten işsiz kalmayacak. Bin yıllık kardeşliğimiz pekişecek, huzurlu yarınlar ülkemizi ve şehrimizi beklemektedir. Bir kısım insanların almış olduğu boykot bir işe yaramaz. Ak Parti'ye karşı başlatılan boykot bize büyük ölçüde zarar vermektedir. Onun için 7 Haziran seçimlerinde Küresünni Aşiretinin sandıklara gidip partimize destek vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Burhan Ergin - Bölge G.

Editör: Wan Haber