MHP Konya İl Başkanlığı görevinden alınan Hasan Kaya, ilginç bir yöntemle görevden alındıklarını belirterek, "Biz Yunanistan'dan mı geldik, nereden geldik. Ömrümüzü bu davaya hizmet için harcadık" dedi.
Hasan Kaya, il teşkilatında görev alan partililerle birlikte il başkanlığının bulunduğu binanın girişinde düzenlediği basın toplantısında, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla parti il teşkilatlarının kapatıldığını açıkladı. Bunun kendilerini görevden almanın değişik bir yolu olduğunu belirten Kaya, "Çok güzel duygularla göreve başlamıştık. Kendim isteyerek il başkanı olmadım. Parti içinde bölünmeler ayrılmalar oldu. Partililerimizin isteğiyle il başkanlığına seçildim. Konyalı Genel başkan yardımcımız ve diğer Konyalı milletvekili bir gün bu partiye gelmedi" dedi.
8 Nisan 2012 tarihinde göreve seçilmelerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den görüşmek için randevu istediklerini ancak bu taleplerine olumlu cevap verilmediğini kaydeden Kaya, "Biz seçildiğimiz günden itibaren bize genel başkanımız randevu vermedi. 10 defa aradık, 10 defa randevu vermedi. Bizde MHP kongresinde adaylar arasında Koray Aydın beyi destekledik. O arkadaşımızda bu partiye 1. sıra milletvekili olarak hizmet etmiş biri. Tek kabahatimiz görevden alınmamızın nedeni bu. Bu milliyetçilik mi, bu ülkücülük mü, bu demokrasimi ?. Biz ve sizler o günden bu güne yüzümüzün akıyla görevimizi yaptık. Bizi çalıştırsalardı biz Konya'da muhalefetin sesini duyururduk. Ama maalesef bu imkanı kendi partim bana ve milletime vermedi" diye konuştu.
Hasan Kaya, görevden alınmaları için teşkilat kapatma kararını eleştirerek, "Biz Yunanistan'dan mı geldik, nerden geldik. Ömrümüzü bu yolda harcadık. Ne oldu ne kaçırıyorsun, beni medenice görevden al. Partiyi kapatmak bütün Ülkücülerin gönüllerini kırdı. Bütün dava arkadaşlarımın yüreğine ateş düşürdü" şeklinde konuştu.
Kaya'nın konuşması ardından parti il teşkilatının kapısına 'Teşkilatımız genel merkezin kararıyla kapatılmıştır' yazısı asıldı.
(İP-ÖZ-Y)

08.02.2013 13:33:14 TSI

Editör: Wan Haber