Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Teşkilatı Başkanı Hasan Kaya, "Şu an görevden alınmış bulunuyoruz. Yarın düzenleyeceğimiz basın toplantısının ardından teşkilatı kapatacağız" dedi.
MHP İl Başkanı Hasan Kaya, olağan kurultayda genel başkan adayı Koray Aydın'ı destekledikleri için görevden alındıklarını söyledi. MHP İl Başkanlığı'nda İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hasan Kaya, 8 Nisan 2012 tarihinde çok heyecanlı geçen olağan kongrede oy çokluğu ile göreve seçildiklerini hatırlattı. MHP Konya İl Teşkilatında birlik ve beraberliği sağlamayı hedeflediklerini anlatan Kaya, "Fakat bu birlik ve beraberliği yukarıda bazı kişiler sağlatamadı. Şuan genel merkezden bir yazı geldi ve bizi görevden aldılar" dedi.
Kendilerine gelen yazıda MYK'nın aldığı karar gereği görevden alındıklarının söylenmediğini ancak ilk kez parti tüzüğünün 34. maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar teşkilatın kapatıldığının bildirildiğini söyleyen Kaya, "Görevden almıyorlar, teşkilatı kapatıyorlar. Bunun bütün nedeni, biz Konya olarak parti kongresinde Koray Aydın Beyi destekledik. Ondan dolayı bizleri görevden aldılar ama bu yetki tamamen genel merkezin olduğu için yetkisini kullandı. Bana göre demokrasi açısından çok yanlış bir hareket. Seçimle gelenin yine seçimle gitmesi gerekliydi. Ama maalesef bunu genel merkezimiz yapmadı. Şu an görevden alınmış bulunuyoruz. Yarın düzenleyeceğimiz basın toplantısının ardından teşkilatı kapatacağız" diye konuştu.
(İP-ÖZ-OK-Y)

07.02.2013 15:31:21 TSI

Editör: Wan Haber