Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, BDP miletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl dizisine yönelik sözlerini değerlendirdi.
Dokunulmazlıkları olan milletvekillerinin bazı konularda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyleyen Halaçoğlu, milletvekillerinin terör grupları ile iş birliği yapamayacağını ifade etti. BDP'li vekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekeye destek vereceklerini belirten Halaçoğlu, "Bir ülkede, bütün dünyanın kabul ettiği terör grupları ile kucaklaşıyorsanız, binlerce şehit verdiğimiz terör gruplarına kucak açıyorsanız o zaman onların içerisinde yer alıyorsunuz demektir. Bu ayrıcalık hiçbir yerde tanınmaz. Bununla ilgili hukuki sürecin başlatılması tabiidir. İnşallah hükümet sözünde durur ve bu fezleke Meclis'e intikal eder. Biz orada destek vereceğiz" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl'a yönelik sözlerini de değerlendiren Halaçoğlu, "Bazı konuların göz ardı edilmesine yönelik bir düşünceyle hareket edildiğini düşünüyorum çünkü Muhteşem Yüzyıl yeni başlamadı. 3 senedir devam ediyor. İlk bölümü yayınlandığı andan itibaren tarihçiler ve değişik kesimler arasında da büyük bir eleştiriye sebep oldu" dedi.
Başbakana, "3 yıldır neredeydin? Günaydın" sözleriyle seslenen Halaçoğlu, "Meclis'te ana dilde savunma hakkı meselesi görüşülüyordu. Ayrıca Orta Doğu'da meydana gelen olayları göz önüne alacak olursak Patriotların yerleştirilmesi meselesi var. Başbakan bu lafı ettikten sonra, İspanya'ya gitti ve ardından gazeteler Muhteşem Yüzyıl'ı tartışmaya başladı. Gazeteler, Patriotlar ve ana dilde savunma hakkından bahsetmedi" ifadelerini kullandı.
(MFT-SK-GS-Y)

01.12.2012 12:36:59 TSI

Editör: Wan Haber