Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mete Eke, ''Deveye sormuşlar, neren eğri diye, nerem doğru ki demiş. Maalesef bu iktidarın da her tarafı tel tel dökülüyor'' dedi.
Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Mete Eke, önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti İktidarını eleştiren Başkan Eke, ''AKP'nin açılım politikaları yüzünden ülkemizde Türk milliyetçiliğinin neredeyse suç sayılacağı bir ortam oluşturulmakta, neredeyse de Kürt milliyetçiliğinin meşruiyet kazanması gündemde" dedi.
"Bu ülkede Kürdü, Çerkezi, Lazı, Gürcüsü, Abazası bir bütünüz. Ve bizler bir ağacın dalları ve budaklarıyız" diyen başkan Eke, "Asla bu ülkede ayrımcılığın söz konusu olmadığı aşikâr ortadadır. Ancak söylediğim gibi bu AKP İktidarının son yıllardaki açılımlarla yaptığı malum politikalar bu işi bu hale getirdi. Hiç hesabında kitabında olmayan bir Kürt vatandaşımız benim hakkım yavaş yavaş kazanılıyor, düşüncesine kapıldı. Sizin ne hakkınız yoktu da şimdi ne kazanılıyor" diye konuştu.
Ana dilde savunma konusuna da değinen Başkan Eke, iktidarın bir ülkede farklı bir dilin olduğunu ve o dili konuşan bir milletin olduğunu kabul ederek ayrımcılık yaptığının altını çizerek ülke olarak ağlanacak bir halde olunduğunu söyledi.
Başkan Eke, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ana dilde savunma konusuna gelince, anadilde savunma demek ki bir dil var ve o dili konuşanda bir millet var anlamına gelir. Bunu kabullenen irade demek ki bu ülkede böyle bir dilin olduğunu ve bu dili de konuşan bir milletin olduğunu kabulleniyor. Ve dolayısıyla ayrışma net olarak ortaya çıkıyor. Hal böyle olunca halkımızın Necip Türk Milleti'nin yaşanılan bu olaya ne kadar daha seyirci kalacağını çok merak ediyoruz. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi Camiası olarak her platformda anlattık. Anlattığımız her konuda da haklı çıktık. Maalesef ülke olarak ağlanacak bir haldeyiz"
Türk Milleti'nin artık doğruyu yanlışı gördüğünü belirten Başkan Eke, ''Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğru ki demiş. Maalesef bu iktidarın da her tarafı tel tel dökülüyor. Milletimiz artık bir uyanışta ve bu uyanışı sandıkta ortaya koyacaktır" dedi.
(ZB-Y)

05.02.2013 13:07:10 TSI

Editör: Wan Haber