Beyaz Saray Düğün Salonun’da yapılan kongreye MHP İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp, ilçe başkanları, Türk Eğitim Sen Van Şube Başkanı Kutbettin Yıldız ve parti üyeleri katıldı.

 

Kongre öncesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kutlama mesajı okundu. Kongrede söz alan MHP İpekyolu İlçe Başkan Adayı Ramazan Üçbaş, 2015 seçimlerinin önemine vurgu yaparak, “Bildiğiniz gibi 3 yılda bir siyasi partilerin kongreleri yapılıyor.Bu kongreler teşkilatın bölgede daha güçlü olması için yapılıyor. Önümüzde 2015 genel seçimleri var. Biz MHP olarak bu seçimlerde çok büyük çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Her zaman halkımızın yanında yer alacağız. Onun için Doğu ve Güneydoğu bölgesinde seçimlerde milletvekili çıkarmaya gayret edeceğiz.

 

Geçmişte 1989 yılında partimiz Van’da Mustafa Kaçmaz gibi değerli bir şahsiyeti milletvekili olarak çıkardı. Geçtiğimiz yerel seçimlerde Van’da 14 bin oy aldık. Biz genel seçimlerde bu oy oranını daha fazla yapmak için çalışacağız. Onun için bütün ülkücü seçmenlerimizin sandığa gitmesi lazım. Diğer partilerin seçmenleri sandığa giderken, bizimkilerin piknik yapmaması lazım. MHP’nin iktidara gelmesi için her seçmenimizin üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade etmek istiyorum. İşte 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde biz başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. 2015 seçimleri hem bölgemiz için, hem ülkemiz için hem de milletimiz için çok önem arz etmektedir. Bu seçimler partimiz açısından çok önemlidir. Bizim kendi davamıza küsmememiz gerekir. Onun için herkes partimizin selameti için canla başla çalışması lazım. Bakın 13 yıllık iktidar partisi ülkeyi ikiye bölmeye çalışıyor. Çok büyük sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için MHP’nin iktidarda olması lazım. Bizim bunu ertelememiz gerekir. Biz bu seçimlerde partimizi birinci çıkarmaya gayret edeceğiz. Seçmenlerimizin parti başkanlarına veya üyelerine küsmemesi gerekir. Çünkü biz burada partiyi ön plana çıkarıyoruz. Şahsiyet bizim için arka planda kalıyor.

 

Onun için bütün arkadaşlarımızla elimizi taşın altına koyarak çalışmamız lazım. Kimsenin partiye küsmemesi gerekiyor. Hepimizin MHP’nin başarısı için yoğun çalışmalar yapması gerekiyor. Seçimlerde sandıklara mutlak suretle sahip çıkmamız gerekiyor. Bu bölgede diyorlar ki MHP kazanmaz. Kazanmamasının tek sebebi ise Demokratik Bölgeler Partili seçmenleri gidip sandık başında oy kullandırıyorsa, benim ülkücü seçmenlerimde gidip Edremit’te piknik yapıyorsa tabi MHP kazanmaz. Benim seçmenlerimden istediğim tek şey gidip sandık başında iradelerine sahip çıksınlar. Söylediğim gibi biz geçen seçimlerde 14 bin oy aldık. Her seçmenimiz bir oy eşinden akrabasından alırsa eder iki oy, 14’ü ikiyle çarptığın zaman 28 bin oy ortaya çıkıyor. Bu da MHP’nin bir milletvekili çıkarmasıdır. Onun için sandıklara gideceğiz ve sandıklara sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

 

Tek liste halinde geçilen seçime delegelerin oy kullanma işlemi devam ediyor.

Editör: Wan Haber