MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, "Hangi partiden olursa olsun herkes akan kanın durmasını ister. En çok da isteyen biziz. Ancak teröriste teslim olunmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yöntem yok. Bu görüşmeler Türkiye'yi iyi bir yere götürmez" dedi.
Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şubesi'nin davetlisi olarak Çorum'a gelen MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan, "Türkiye nereye gidiyor" konulu bir konferans verdi. Devlet Tiyatro Salonu'ndaki konferansı MHP Çorum İl Başkanı Ercan Daşdan, MHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşgın, TÜRKAV Çorum Şube Başkanı Ercan Çevik, Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Alpaslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Konuşmasında İmralı süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğan, iktidarın terörist başı Öcalan'la pazarlık yaparak seçimleri atlatma derdinde olduğunu, ülkenin kaderinin terörist başının inisiyatifine bırakıldığını ileri sürdü.
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Oğan, ülkenin iyi bir yöne gitmediğini belirtti. Oğan, "Hangi partiden olursa olsun herkes akan kanın durmasını ister. En çok da isteyen biziz. Ancak teröriste teslim olunmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yöntem yok. Bu görüşmeler Türkiye'yi iyi bir yere götürmez. Milletten alınan yetkiyle teröristle pazarlık yapılıyor. O kadar çirkin pazarlıklar yapılıyor ki dün terörist olanlar, bugün milletin önüne siyasi lider olarak servis ediliyor" dedi.
Anayasa çalışmalarına destek olduklarını dile getiren Oğan, bu ülkenin artık darbe anayasası ile yönetilemeyeceğinin altını çizerek, Türk insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu belirtti.
Oğan, bundan sonra Türkiye'nin nereye gittiğine dair soruların cevabını milletin cevap vereceğini sözlerine ekledi.
(MMY-BÖ-AŞ-Y)

17.01.2013 15:24:45 TSI

Editör: Wan Haber