MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Paris'te öldürülen 3 PKK'lının defin işlemlerine ilişkin, "Militanların defin işlemleri esnasında PKK'nın meydan okuma ve isyan provaları, muhtemeldir ki sinir ve sabırları iyice gerecektir" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paris'te öldürülen 3 PKK'lı ile ilgili konuşan bulunan Bahçeli, "Bu puslu ortam içinde Paris'te PKK militanlarının infaz edilmesini fırsat bilenler, bunu Türkiye'de yürütülen müzakereleri hızlandırmak için atlama taşı olarak formüle edecekler ve bundan sonar provokasyonlarını hızlandırabileceklerdir" diye konuştu.
"Militanların defin işlemleri esnasında PKK'nın meydan okuma ve isyan provaları, muhtemeldir ki sinir ve sabırları iyice gerecektir" diyen Bahçeli, "AK Parti hükümetinin aksi yönde bir kurgu ve planı yoksa, yine köşeye sıkışacak, verdiği tavizler yine başını ağrıtacak, Türk milleti eşkıyanın intikam ve şiddetle özdeş tavırlarına istinasız şahit olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

HASAN CEMAL'E TEPKİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünde ise Gazeteci-Yazar Hasan Cemal'e yüklendi. Hasan Cemal'in köşesinden kendilerini bölücü ilan ettiğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:
"Önce şunu ifade etmeliyim ki, Allah bu on iki kişilik kötü adamdan oluşan kadronun en gediklisini ıslah etsin ve kendisini hidayete erdirsin. Bize 'bölücü' diyebilmek için bir insanın Allah korkusundan ve kul utancından uzaklaşması yeterlidir. Geçmişinde devrimci şiddet, cuntacılık, 9 Martçılık, darbecilik, iftiracılık, demokrasi düşmanlığı, özgürlük karşıtlığı bulunan birisinin, bugün bize demokratlık taslaması, özgürlük dersi vermesi zırvayla bile örtüşmeyecektir. Bizim sözlerimizi 'bölücülük' olarak niteleyenler, milletimizin kardeşlik hissiyatına kem gözle bakan içimizdeki yabancı beslemeleri ve arkadan kurma piyonlardır. Doymak bilmeyen iştahlarıyla yıllardır içimizi zehirleyen bunlardır. Bizi birbirimize düşürmek, fitnenin kök salmasını isteyenler bunlardır. Millet kervanını yağmalamaya çalışanlar bunlardır. Son yurdumuzdaki varlığımızdan bunalan PKK yanaşmaları, Kandil aşıkları, Barzani yoldaşları, manda ve himaye alkışçıları bunlardır."
Bahçeli ayrıca, Hasan Cemal'e Ömer Seyfettin'in 'Sivrisinek' isimli hikayesini okuması tavsiyesinde bulundu.
(AT-OK-Y)

15.01.2013 11:36:32 TSI

Editör: Wan Haber