MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Silivri'de ziyaret ettiği eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u 'iyi gördüğünü' söyleyerek, "Türk ordusunun içerisinde, diğer meslek grupları gibi sorunlu, cezai takibatı gerektiren suçlar işlenmiş de olabilecektir. Ancak şurası unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden, hainler, işbirlikçiler ve hele hele teröristler asla çıkmayacaktır" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, dün Silivri'ye yaptığı ziyarete değinerek, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un iyi olduğunu gördüğünü söyledi. Bahçeli, "Onca haksız, usulsüz, yersiz ve vicdansız yargısal uygulamalara rağmen kendilerini sabırlı, kararlı, olgun ve umutlu görmekten fazlasıyla memnun olduğumu söylemek istiyorum" diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek veren Bahçeli, şunları söyledi:
"Dikkatlerinizi çekmek isterim ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst makamında görev almış birisi, terörist olmak ve terör örgütünü kurmak iftirasına maruz kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yetişmiş, en üst görevlere aşama aşama terfi etme becerisi ve kabiliyetini göstermiş birisi için değişik isnatlar şayet meşru ve haklılık payı var ise elbette yapılabilecektir. Türk ordusunun içerisinde, diğer meslek grupları gibi sorunlu, cezai takibatı gerektiren suçlar işlenmiş de olabilecektir. Ancak şurası unutulmamalıdır ki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden, hainler, işbirlikçiler ve hele hele teröristler asla çıkmayacaktır. Terörist arayanlar, terörist görmek isteyenler Türk askerine değil, İmralı'ya bakmalı, Kandil'e kilitlenmeli, Barzani'nin yüzüne odaklanmalı ve AK Parti'nin müzakere ortaklarına yönelmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terörist bulmaya çalışmak, Genelkurmay Başkanlarını canilerle aynı kalıba sokmak ve Kandil'deki inleri peygamber ocağıyla çakıştırmak, ancak ve ancak amel defterleri kapkara kesilmiş maskaraların işidir."
Ziyaretine dair kıyaslamaları eleştiren Bahçeli, "Bizim Silivri'ye gidişimizi İmralı'ya misilleme olarak tevil edenler veya İmralı'yla Silivri'yi aynı kategoriye soktuğumuzu söyleyenler, evvela Sayın Başbuğ'a kimlerin terörist muamelesi yaptığını görmeli ve az da olsa vicdanları kaldıysa bunu itiraf etmelidirler" dedi. Bahçeli, Başbuğ'u ziyaretini hedef alanlara yüklenerek, "Bilinsin ki hükümetin PKK'yla küstahça sürdürdüğü temas ve diyalogların, alttan alan çürümüşlüklerini görmezden gelenlerin, Sayın Başbuğ'la görüşme irademizi birden bire hedef yapmaları kuşkusuz lekeli vicdanlarını aklamayacaktır" diye konuştu.
(AT-OK-Y)

15.01.2013 11:13:58 TSI

Editör: Wan Haber