MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk milli kimliğine yönelik saldırılar yaşandığını belirterek, "Millet egemenliğini kullananlar tarafından yürütülen ve medya aracılığıyla yaygınlaştırılan bu saldırılar toptan, tüfekten, mayından, kurşundan daha ağır, daha kahpece ve daha sinsicedir" dedi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin tarihinin en büyük saldırılarını yaşadığını belirterek, Türk milletinin horlandığını, milli kimliğin dışlanmak istendiğini ve etnik kimliklere göre ayrıştırılmak istendiğini savundu. Vural, "Parlamento kürsüsünden AKP ve BDP el birliğiyle Türk milletinin tarihine ve milli kimliğine hakaret etmeye devam etmektedir" dedi.
Türk milletinin değerlerine, kültürüne, geçmişine, ismine yönelik saldırıların sistematik bir şekilde gerçekleştirildiğini savunan Vural, "Millet egemenliğini kullananlar tarafından yürütülen ve medya aracılığıyla yaygınlaştırılan bu saldırılar toptan, tüfekten, mayından, kurşundan daha ağır, daha kahpece ve daha sinsicedir. Maalesef Türk milleti aşağılanmaktadır, milli kimlik, Türk milli kimliği düşmanlığı tırmandırılmakta ve ırkçılık yapılmaktadır" diye konuştu.
'Türklük ırkçılıktır' diyenler bulunduğunu belirten Vural, "Elinizi vicdanınıza koyun; Haçlı seferlerine karşı İslam'ın sancaktarlığını yapan Türk milleti ırkçı mıydı?" dedi.

"OTEL GİBİ TÜRKİYELİLİK"
Türk milli kimliğinin dışlandığını belirten Vural, "Türklüğü ırkçılığa indirgeyip Türk milleti yerine, otel gibi bir Türkiyelilik safsatasını getiren zihniyetler, milli bilinci, milli duruşu ortadan kaldırmak isteyenlerdir. Bu saldırı milli devlete yöneliktir. Neden ve niçin bir arada bulunduğumuzun bilincinde olan, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun Türk milleti ailesinin her ferdine yönelik bir saldırı yapılmaktadır. Aslında bu saldırı ortak irade ve sağduyumuza yönelik bir saldırıdır ve nihayetinde demokrasimize yönelik bir saldırıdır. Ortak bilincin ve ortak iradenin olmadığı bir yerde demokrasi olmaz. Bu saldırının ırkçı, bölücü bir saldırı olduğu gayet açık ve nettir" diye konuştu.
'Türk milleti'nin bu coğrafyayı vatan yapmanın adı olduğunu belirten Vural, "Bu coğrafyayı vatan yapmış insanların aile halinde birleşmiş, bütünleşmiş adıdır" dedi.

"AFFA ZEMİN HAZIRLIYORLAR"
Başbakan Erdoğan'ın 'terörle mücadele edecek subay bulamıyorum' yönündeki sözlerini de değerlendiren Vural, "Günaydın, günaydın. Terörle mücadeleye ve TSK'ya karşı psikolojik harekat yapılmış, sindirilmiş, suçlu ve şüpheli durumuna düşürülmüştür. Ondan sonra PKK aklanmış, dağdakiler masum insanlar olarak gösterilmiş, Genelkurmay Başkanları terörist başı olarak zindanlara atılırken, İmralı canisinin yanına Başbakan kendi özel temsilcilerini göndermiş, televizyon ve idman yerini esirgemeyecek şekilde koruma kollamaya geçmiştir. Şimdi PKK aklanıyor, teröristler aklanıyor. Bunun çabalarını örtmek için şimdi kalkmış TSK'yı, PKK'nın dengi ve eşiti konumuna düşürüyor ya. Affı getirecekler ya, 4. yargı paketiyle çıkartacaklar ya, PKK ve KCK'ya zemin hazırlıyor şimdi" diye konuştu.
Ana dilde savunmanın bahane olduğunu belirten Vural, "Amaç, bu milletin dilini, egemenliğini bölmektir. PKK ve Kürtçülüğün her istek ve talebini yerine getirmek için zaman kollayan bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.
(MÜG-CC-Y)

28.01.2013 15:23:49 TSI

Editör: Wan Haber