MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasayı BDP ile referanduma götürebileceklerine ilişkin açıklamasına, "Terör örgütü ile müzakere sürecinden siyasi uzantıları ile anayasa sürecine girmiştir. İmralı'daki bebek katili yalnızca BDP değil, AK Parti'yi de yönetmeye başlamış görünmektedir" sözleriyle tepki gösterdi.
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın daha önce BDP için 'İradelerini terör örgütüne kaptırmışlar, buna eyvallah edemeyiz, beraber yürüyemeyiz' dediğini belirterek, "Şimdi de bırakın birlikte yürümemeyi, koşar adımlarla beraber ve birlikte Türk milletinin anayasasını yaparak, Türk milletini tarihinden, kimliğinden, milli egemenliğinden ve milli iradesinden koparmak istiyor. Bu ne biçim bir illettir, nasıl bir zillettir. İmralı'daki bebek katili yalnızca BDP değil, AKP'yi de yönetmeye başlamış görünmektedir. Televizyonun yanında bilgisayar da vermişler, yeni anayasayı bebek katili İmralı'da yazmaya başlamış. Herhalde raportörlüğünü de Numan Kurtulmuş ile Osman Can yapıyor olabilir" dedi.

"ANAYASA YAPMA İRADESİNİ PKK'YA VE İMRALI'YA TESLİM ETMİŞTİR"
Yeni anayasanın AKP'nin de anayasası olmayacağını savunan Vural, "Bu anayasa doğrudan bebek katilinin, Kandil'in, PKK ve KCK'nin, BDP'nin anayasası olma yolunda hızla ilerlemiştir. Maalesef anayasa yapma iradesini PKK'ya ve İmralı'ya teslim etmiştir. BDP ve AKP anayasa konusunda çoktan işi pişirmişler, tencere kapak ilişkisini aşmışlar, birbirinin mütemmim cüzü haline gelmişlerdir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın günü kurtarmak uğruna Türkiye'nin geleceğini tehlikeye attığını savunan Vural, "Muhtemel bir referandumda başkan olmak uğruna, PKK ile işbirliği yaparak seçime kadar olan süreci geçirmek ve Türkiye'nin geleceğini ipotek altına alan bir anlaşmayı imzalamak üzeredir. Oyun bellidir, tezgah bellidir. Muhtemelen anlaşacakları bir anayasayla PKK terör örgütünün ateşkesini, silahlarıyla tatile gönderilmesini millete bir umut olarak pazarlayıp, referandumda ve seçimlerde desteğini alarak milleti kandırmak için PKK ve BDP ile işbirliği modeli yapılmaktadır" diye konuştu.
(MÜG-CC-Y)

11.02.2013 17:10:40 TSI

Editör: Wan Haber