MHP Giresun İl Başkanı Dr. Orhan Erzurum, 2012 yılıyla ilgili yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak siyasi iktidarın karnesini açıkladı.
AK Parti iktidarının yerelde ve ülkeye yönelik hizmetlerde sınıfta kaldığını belirten MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, "AK Parti'nin iktidara geldiği 10 yıllık süre zarfında olduğu gibi 2012'de de hayaller gerçek olmamış, vatandaş yine hayal kırıklığına uğramıştır. Giresun'un genel hizmetlerden aldığı pay artmamış, gerek ekonomi gerekse istihdam ve iş hayatı konusunda göçün önüne geçilememiştir. 28 proje yalanı 2012'de gün gibi ayyuka çıkmış, Çotanak Arena, Eğribel Tüneli yıllardır fizibiliteden öteye gitmemiştir. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmayan tek Tıp Fakültesi Giresun Üniversitesi olmuştur.
2012 yılında İl Genel Meclisi'nin almış olduğu İller Bankası'ndan 10 yıl vadeli yüzde 7.5 bileşik faizli borçlanma kararı Giresun İl Özel İdaresi'nin gelecek 10 yılını ipotek altına almıştır. Bir diğer konu ise özelleştirmenin bir sonucu olarak karşımıza çıkan elektrik sorunudur. Burada Sayın Valimize bir sözümüz olacaktır. Vatandaşın sağlığını düşünerek tuz ve şeker genelgesi çıkartan Valimiz Giresunlu'yu uygulamalarıyla yoğun stres altına sokan elektrik firmasının idarecilerini kulağından tutup hizmet etmesini sağlamalıdır. Böylelikle tansiyon ve şeker hastalığının en önemli sebebi olan stresten vatandaşı da ivedilikle kurtarmış olacaktır" dedi.
(AB-ÖS-Y)

16.01.2013 14:29:18 TSI

Editör: Wan Haber