MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dokuz BDP'li ve bir bağımsız milletvekili hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen fezlekenin kabul edilmesi ve teröristlerle fütursuzca yapılan diyalogların hukuken hesabının sorulması son derece gerekli ve önemlidir" dedi.
Bahçeli, terör örgütü mensuplarıyla kucaklayan BDP milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e gönderilmesiyle iglili yaptığı yazılı açıklamada BDP'li milletvekillerinin, PKK vasiliği altında, bölücülük vekaleti ve temsiliyle daha fazla zehir saçmalarının önüne geçmek için dokunulmazlık konusunun yeni baştan ele alınmasının demokrasiye saygının bir gereği olduğu kadar, hukuk devleti olmanın da bir yükümlülüğü olduğunu vurguladı. Bahçeli, "Teröre yardım ve yataklık yapmak, terör örgütü mensuplarıyla aleni ilişki ve irtibat kurmak, terör şebekesinin fiili hâkimiyet kurması için destek ve katkı sağlamak, örgüt sözcülüğüne soyunarak açıkça PKK propagandası yapmak milletvekilliği şöyle dursun, insanlıkla dahi bağdaşmamaktadır.
Görevi, sıfatı, kimliği ve kökeni ne olursa olsun herkes kanun önünde eşit olup, yürürlükteki mevzuata göre suç kabul edilen filleri işleyenler hakkında tatbik dilecek yaptırımlar belli ve her şeyiyle de ortadadır. Bundan dolayı, dokuz BDP'li ve bir bağımsız milletvekili hakkındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlenen fezlekenin kabul edilmesi ve teröristlerle fütursuzca yapılan diyalogların hukuken hesabının sorulması son derece gerekli ve önemlidir" dedi.
(ZÇ-ÖK-Y)

01.12.2012 14:56:32 TSI

Editör: Wan Haber