Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Mustafa Erdem, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ni ziyaret etti. Erdem, burada yaptığı açıklamada, "PKK'nın bu devletle, bu milletle hiçbir ortak bağı yoktur" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Mustafa Erdem "İslam'da Milliyetçilik" adlı konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Sivas'a geldi. Erdem, konferans öncesi Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek şehit aileleri ile bir araya geldi.
İlk olarak dernekte bulunan Şehitler Müzesi'ni ziyaret eden Erdem'in, müzede bulunan manevi atmosferden oldukça etkilendiği gözlendi.
Ziyarette konuşan Mustafa Erdem, "Bugün terör denilen belanın kökünün dışarıda olduğu, bu alçakların dışarıdaki hainlerle Türkiye üzerinde emeli olanlar tarafından beslendiği bilinirken hala onları affetmeye, hala onları bağışlamaya, hala onlarla müzakere masasına oturmak için medyayı kullanmaya kalkanların şu acı tabloyu, şu acı manzarayı görmesi, zerre kadar imanı varsa bundan ibret alması lazım. 'Analar ağlamasın, gözyaşları akmasın, kan akmasın' diyenler, kanın niçin aktığını sorgulamaktan acze düşmüştür" ifadelerini kullandı.
Teröristleri affetmek adına çeşitli yasaların çıkarılması için uğraşıldığını savunan Erdem, "Teröristi affetmek için çeşitli yasalar çıkarmak devlet adamlığı değil, devlete sahip çıkmak değil, Türkiye devleti için bir zuldür" diye konuştu.
PKK'nın bu devletle, bu milletle hiçbir ortak bağının olmadığını ifade eden Erdem, "Sayın Başbakan dağdakilerin İslam dışı inanışlarla orada olduğunu söylerken, onların Meclis'teki uzantıları kendilerinin sosyalist gelenekten geldiklerini ve ateist olduklarını bağırıp dururken, yüzde 100'üne yakını Müslüman olan Güneydoğu insanıyla PKK arasında bir ilişkinin olmadığını anlamak için daha ne gerekiyor? Başka şey söylüyorum size; bu insanların temsilcisi olarak PKK'yı almanın, muhatap kabul etmenin ve onlarla müzakere etmenin akla, İslam'a, insana ve devlet adamlığına yakışır tarafı var mı? Ben açıkça ifade etmek istiyorum. İnsan olarak da Sayın Başbakan ve yanındakilerin de buna inanmayacaklarını ama geçmişte iktidar uğruna verdikleri taahhüt için buna mecbur olduklarını düşünüyorum" iddialarında bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem'in konuşmaları sırasında bazı şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.
(UY-ZB-GS-Y)

16.02.2013 16:51:49 TSI

Editör: Wan Haber