MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Bugünkü iktidarın sentetik fikirleriyle problemleri çözdüğünü, terör problemini çözeceğini zannetmektedir" dedi.
Kenan Evren Sanayi Sitesi (KESS) kavşağında yapılacak olan KESS Köprülü Viyadük'ün temel atma töreni için Manisa'ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan MHP Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette MHP İl Başkanı Tamer Akkal, İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve partililer hazır bulundu. Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ayhan iktidarın terörle dans ettiğini ileri sürdü. Ayhan, "Bugünkü iktidar sentetik fikirleriyle problemleri çözdüğünü, terör problemini çözeceğini zannetmektedir. Baktığımız zaman hiç AK Parti'nin istediği gibi terör konusuna bir çözümün ortaya çıktığını söylemekte mümkün değildir. Baktığımız zaman muhatap aldıkları ve müzakere ettikleri hususa da dikkat edersek, ateşkesin karşılıklı olmasını arzu ediyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de silah bırakmasını talep ediyorlar. BDP'liler, Başbakanın karşıdaki muhataplarına da müzakere ettiği İmralı'ya da ne saygı gösterilmesini, değer verilmesini istiyorlar. Nitekim istedikleri ana dilde savunma hakkını elde etme yönünde büyük bir adı daha attılar" şeklinde konuştu.
Kabine'deki revizyonu da değerlendiren Ayhan, "Kabine de değişiklik bekleniyordu, ama kabine değişikliği de AK Parti'yi kurtarmayacak" dedi.
(AY-ÖK-Y)

25.01.2013 17:45:16 TSI

Editör: Wan Haber