Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Teşkilatı'nın geçen hafta Genel Merkez kararıyla görevden alınmasının ardından İl Başkanlığı'na atanan Gürsel Şimşek, "Partide herhangi bir kızgınlık ya da küskünlük söz konusu değil" dedi.
MHP Genel Merkezi tarafından Edirne İl Başkanlığı'na getirilen Gürsel Şimşek, bir önceki yönetimin görevden alınmasının tamamen Genel Merkez ile Edirne İl Başkanlığı arasındaki yönetimsel sorundan kaynaklandığını belirtti. Genel Merkez'in yönetim noktasında kendisi ile daha uyum içinde çalışabilecek bir yapılanma arzu ettiğini ifade eden Tekin, görevden alma sürecinin tüzükteki maddeler gereğince yapıldığını kaydetti. Şimşek, şunları söyledi:
"4 Kasım 2012'de yapılan 10. Olağan Kurultay sürecinden sonra uyumlu çalışmanın gerçekleşmemesi sonucu Genel Merkezimiz eski il yönetimi ile olan bağlarını bitirdi. Görevden alınan yönetimde ben de vardım. Şu an göreve getirilen yönetimin çoğu da görevden alınan yönetimdeki kişilerden oluşuyor. Bizler de kapatılan il yönetiminin üyeleriyiz. O üyelerin yüzde 80'i yeni yönetimin içinde göreve devam edecek. Dolayısıyla Genel Merkez'e muhalefet yapılıyor gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz de o yapı içerisinde görev aldık. Yapılan değişikliğin partimiz içinde fazla sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sadece başkanlık noktasında bir değişim oldu. Küskünlük kırgınlık yok. Bizim amacımız tüm ilçelerdeki partili üyelerimiz ve ülkücü camia ile kucaklaşıp bütünleşmek, partiyi birlik ve bütünlük içinde seçime götürmek. Bunu da halk ve partililerimiz ilerleyen günlerde şahit olacaktır."

"ÖNÜMÜZDE 3 ÖNEMLİ SEÇİM SÜRECİ VAR"
30 kişilik yeni yönetimin 2,5 yıllık süre zarfında partiyi seçime hazırlayacağını kaydeden Şimşek, "Önümüzde yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere üç tane önemli seçim süreci var. Genel Merkez de bu süreci kendi bağlı illerden biri olan Edirne'de uyum sağlayacağı bir yönetimle çalışmak istemesinden ötürü, tüzükteki maddeler gereği Edirne'deki yapıyı yeniden değerlendirdi. Biz de bu görevi, partimizi arzu edilen başarıya ulaştırabilmek için tüm gayretimizle yerine getireceğiz" dedi.
14 yıl boyunca partinin tabanında tüm kademelerde görev alan İpsala doğumlu Dr. Gürsel Şimşek, 2002 yılında MHP Edirne'den dördüncü sıra, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP ikinci sıradan milletvekili adayı oldu. 2000-2002 yılları arasında MHP'nin İpsala İlçe Başkanlığı görevini yürüten Şimşek, 2003-2007 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı, 2009-2011 yılları arasında ise İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.
Görevden alınan MHP Edirne il yönetimi, MHP'nin 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirdiği 10. Olağan Genel Kurultayı'nda Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ı desteklemiş ve başta Edirne olmak üzere Sakarya ve Konya il yönetimleri görevden alınmıştı. Görevden alınan İl Başkanı Avukat Tolga Akalın, "Bu sözde kapatma kararı ile genel başkan değişimini de içerecek olağanüstü kongre talebinin de önüne geçilmek istenmektedir" demişti.
(ORA-CC-Y)

16.02.2013 16:34:30 TSI

Editör: Wan Haber