Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, 2012 yılının bölge ve ülke açısından son derece zorlu bir yıl olduğunu belirterek, her geçen yılda bir önceki yılı arar duruma geldiklerini söyledi.
MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, geride bıraktığımız 2012 yılı değerlendirmesi yaptı. 2012 yılının Diyarbakır ve bölgenin yanı sıra, ülke açısından da zor bir yıl olduğunu ifade eden Karakoç, geride bıraktığımız yılda işsizlik, yokluk ve yoksulluğun sürekli arttığını dile getirdi. Karakoç, "Maalesef koskoca bir yıl daha bozuk para gibi harcandı. Geniş halk kitlelerinin kaderine terk edildiği, yoksulluk ve yokluk çemberinde kıvranan insan sayısının her geçen gün arttığına hep birlikte üzülerek şahit olduk. 2012 sayıları her geçen gün artan işsizler ordusuna, yüksek okul mezunu yeni işsizler dahil oldu. Taşeronlaşma artık neredeyse bütün kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanırken, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın yine 60-70 kişilik sınıflara mahkum edilişine tanık olduk. Üstelik ilimiz ve bölgemizdeki pek çok okulda, sınıflarda kurulan sobaların yakacak yokluğu nedeniyle boş kalması ve küçücük çocukların bu soğuk kış mevsiminde sınıflarda titrediklerini yine üzülerek müşahede ettik. Her kış yaşadığımız ve adeta hayatımızı kabusa çeviren elektrik kesintilerinin artık saatlerce sürmesi ve yetkililerin bu konuda sadece mazeret üretmeleri, kamu vicdanında derin yaralar açmıştır. Bozuk yolların adeta çileye dönüştürdüğü trafik sorunları ise çözülmek bir yana, giderek kangrenleşen bir hale gelmiştir. Ancak ne acıdır ki, vatandaşlarımızdan gelen bu çığlığa karşılık verecek, devletin şefkatli kollarıyla vatandaşları sarıp sarmalaması gereken kurum ve kuruluşlar, başka işlerle meşgul oldukları için, 2012 yılında da insanımız işsizlik ve yoksulluk girdabında debelenmeye mecbur bırakılmışlardır" dedi.
İnsanların sevgi, hoşgörü ve huzurun egemen olduğu bir ortamda yaşamak istediğini belirten Karakoç, 2012 yılında maalesef insanların da sükut-i hayale uğratıldığını söyledi. Karakoç, "Hukukun egemen kılındığı, yandaş' değil, vatandaş ilkesinin hakim olduğu bir ülkede yaşamak hepimizin ortak özlemidir. Unutulmamalıdır ki, insanı mutlu kılan tüm değer ve kavramların temelinde adalet yatmaktadır. Adil ve hukukun egemen olduğu bir ortam, insanlarımızın sağlıklı bir gelişim sürdürerek mutlu yarınlara ulaşması ve sağlıklı kuşaklar yetiştirilmesi için büyük öneme sahiptir. Ne acıdır ki, ülkemizde ve yakın çevremizde yaşanan olumsuz gelişmeler, insanlığın umudunu gölgelemektedir. Özellikle ülkemizde çözülebilir sorunlara karşı var olan duyarsızlık, en doğal hakların bile hor görüldüğü, kadına şiddetin tavan yaptığı günümüz Türkiye'si, özlemini duyduğumuz güzelliklerin çok uzağında kalmıştır. Adeta bozuk para gibi harcanan 2012 yılının tersine, 2013 yılının kötülüklerden arınmış bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Refahın tabana yayıldığı, işsizlik, sağlık ve eğitim gibi hayati sorunlara kalıcı ve köklü çözümlerin üretildiği bir Türkiye inşa etmek, MHP kadrolarının vazgeçilmez ülküsüdür. Ancak görünen köy kılavuz istemez misali, hükümet mevcut kaynakları halkın sorunlarının çözümü için değil, suni gündemler oluşturmak için boşa harcamaktır. Temennimiz, bu yıl, geçen yılı bile aratacak sıkıntıların yaşanmaması yönündedir. Bir toplumun temel taşlarından olan esnafı, işçisi, memuru, köylüsü, öğrencisi kaderine terk edilmiş durumda iken, emeklisi ve asgari ücretlisi adeta alay edilircesine komik zamlara muhatap olurken, adalet ve kalkınmadan nasıl bahsedebiliriz?" şeklinde konuştu.
(AKK-AŞ-Y)

07.01.2013 14:36:23 TSI

Editör: Wan Haber