Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde başladığı kahvehane ziyaretlerine bu kez Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde devam etti.
İlk olarak, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki 52 Ordulular Derneği'ni ziyaret eden Başkan Ordu, dernek üyelerini, Pazar günü düzenleyecekleri 'Kanser ve Kalp Hastalıkları' konulu konferansa davet etti.
Çerkezköy'de kanser vakalarının ciddi artış gösterdiğine dikkat çeken Mustafa Ordu "Yaşadığımız bölge, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nden sonra, Türkiye'de kanser ve kalp hastalıklarının en çok görüldüğü ikinci bölge haline geldi. Bunun dillendirilmesi ve çözüm arayışına girilmesi lazım. Ben de Maltepe Üniversitesi ile görüştüm ve Pazar günü düzenleyeceğimiz konferansa, bu konuda uzman dört Doçent Doktor Hocamızı davet ettim. Hocalarımız, bu konularla ilgili vatandaşlara bilgi verecek. Bir seneden beri Belediye Başkanı Ali Ertem'e 'şehir suların üzerine lağım ve pis sular akıyor. Boyahaneden çıkan pis sular içme sularına karışıyor.' Diyorum, ama ses yok. İnsanın sağlığı için ufacık bir şey yapılmıyor" diye konuştu.
Düzenleyecekleri konferansın siyaset dışı bir girişim olduğunu kaydeden Ordu "Toplumun var olması için, önce sağlıklı olması lazım. Ben de bu açıdan katkı sağlamak istedim. Halk bu hastalıklar hakkında bilgi sahibi olsun. Erken tedbir alma konusunda bu konferans önemlidir. 11 yıldır iktidarda olan AK Parti sağlık konusunda hiçbir şey yapmadı. Sağlık, teknolojiye göre büyüdü. Net söylüyorum, AK Parti'nin bu büyümeye hiçbir katkısı yok." ifadelerini kullandı.
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in, partisinin Çerkezköy İlçe Yönetimiyle birlikte gerçekleştirdiği kahvehane ziyaretlerini de eleştiren Ordu, "Çerkezköy'ü yöneten Belediye Başkanı, 9 yıl sonra kahvelere çıktı. İhtiyaçları soruyor. Sen seçildiğinde doğan çocuk şimdi 9 yaşında. Herhalde şimdi aklına geldi sizin sıkıntılarınızı soruyor. Sizleri kandırıp oylarınızı almaya çalışıyor. En son döktüğü ve sizin de gözlerinizle gördüğünüz asfalt 5 Milyon TL'ye mal oldu. Bu, sizin, benim, tüyü bitmemiş yetimin hakkını birilerine peşkeş çekmekten başka bir şey değil." diye konuştu.
52 Ordulular Derneğinden ayrılan Mustafa Ordu, ardından da Nazar ve Özden Kıraathaneleri'ni ziyaret ederek, vatandaşları Pazar Günü düzenleyecekleri konferansa davet etti. Burada Ordu'yu dinleyen mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Muzaffer Kara, eşinin de 4 yıldır kanser hastası olduğunu belirterek "Düzenlenecek bu konferansın çok verimli olacağını düşünüyorum. Kapaklı belediyesi kanser hastalarına araba tahsis ediyor. Haftanın 2-3 günü Edirne'ye götürüp tedavilerin yaptırıp getiriyor. Çerkezköy'de de kanser hastası 70 insan tanıyorum. Bunlara bir araba tahsis edilse olmaz mıydı? Bunu Belediye Başkanı'nın takdirine bırakıyorum." serzenişinde bulundu.
Emekli Öğretmen Muzaffer Kara'nın ardından konuşan Mustafa Ordu ise, Çerkezköy'de kalp ameliyatlarının yapılamadığını savunarak "Çorluda özel bir hastane de bu kalp ameliyatı yapılırken burada yok. Farkına erken varan İstanbul ya da Edirne'ye gidip tedavi oluyor. Kalp ameliyatı yapılabilecek 'kardiyoloji bölümü' muhakkak kurulması lazım." dedi.
Vatandaşlardan, seçimde MHP'ye sahip çıkmasını isteyen Mustafa Ordu "Gelin birlik olalım ve size hizmet yapacak, zaman ayıracak helal süt emmiş bir ismi oraya taşıyalım. Büyük konuşmayım ama iyi bir aday çıkarsa ben aday değilim. Ben sizlerden 1999 yılında oy istedim ama kısmet olmadı. Yaşım o zaman gençti ve 24 saat hizmet yapacaktım ama nasip olmadı. Artık bu şekilde hizmet yapmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

15.02.2013 10:57:18 TSI

Editör: Wan Haber