Milliyetçi Hareket Partisi Bursa il yönetimi, Ak Parti'nin değerlendirme toplantısına cevap verdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın son 2 yılda Bursa'ya bir katkısını göremediklerini söyleyen İl Başkanı Hasan Toktaş, "Arınç, Bursa'dan meclise gitmesine rağmen genel bütçeden şehre aktarılan kaynaklar düştü. Bakanlar kendi vilayetlerini ihya ederken Arınç'ın Bursa'ya gelmesi ile genel bütçeden gelen pay azaldı" dedi.
Son 10 yılda Orhaneli hariç bir tane hastane yapamayan AK Parti'nin Bursa'daki yoğun bakım ve kişi başına düşen hastane yatak sayısını da Türkiye ortalamasının altında bıraktığını anlatan Toktaş, kentsel dönüşüm olarak Yıldırım'da 50 bin konuttan bahsedilmesinin hayal olduğuna dikkat çekti. Doğanbey'de işgal kuvvetlerinin bile yapmayacağı 2 bin 850 konutluk dönüşümün kamuoyundan kabul görmediğine anlatan Toktaş, Soğanlı ve Kent Meydanı yanındaki alanların bile dönüştürülemediğini bildirdi. Almira Otel'deki basın toplantısında konuşan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, eğitim, sağlık, ulaşım, kentsel dönüşüm ve sosyal doku konularında Bursa'da yaşanan sıkıntılara işaret etti.
Bursa'da 490 bin öğrenci bulunduğunu belirten İl Başkanı Toktaş, üniversiteye yerleştirme oranında Bursa'nın 2. sıradan 17. sıraya gerilediğini, şehirde 110 bin okuma yazma bilmeyen vatandaş bulunduğunu bildirdi. AK Parti'nin 10 yıllık iktidarında Orhaneli Devlet Hastanesi dışında başlayıp bitirilen bir hastanesi bulunmadığını kaydeden Toktaş, yoğun bakım ve yatak sayısında Bursa'nın Türkiye ortalamasının altında kaldığını ifade etti. Yenişehir Havaalanı'na halen 60 kişilik uçaklarla Türk Hava Yolları'nın sefer yapılacağı günleri beklediklerini bildiren MHP yöneticileri, şehir içi ulaşım yatırımlarında Hikmet Şahin dönemini aradıklarını söyledi.
Bütçeden yeni stadyum inşaatı için 120 milyon lira ayrılırken, yol ve kavşak yapımı için ayrılan miktarın 28 milyon lirada kaldığını anlatan Toktaş, "Devlet bütçesinden yapılması gereken stadyuma 400 milyon harcanacaktır. Bursa'da çileye dönüşen ulaşıma çare bulunmalıdır. Özel halk otobüslerinin Bursaray'a dikey hatlarla entegrasyonu sağlanmalıdır. Bursa halkı, ipek böceği vagonlarında konforlu ulaşım hayal ederken Hollanda'nın hurdaya çıkardığı vagonların alınması Recep Altepe'nin ufuksuzlugunu ortaya koymaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en çok borcu olan birkaç belediyesinden birisidir. Şu anki borcu 1 milyar 176 milyon liradır. 2013 de öngörülen 117 milyonluk borçlanma ile bu rakam 1 milyar 300 milyon liraya çkıacaktır. Çevre konusundaki önemli yatırımlar da yapılmadığından şehir kokan bir kent haline geldi. Başkan Altepe şehircilik tarihimizin yüz karası olan Doğanbey kentsel dönüşüm projesi ile tarihe geçti. İşgal kuvvetleri bu kötülüğü yapmazdı. Gaziakdemir Soğanlı'da kentsel dönüşüm için boşaltılan Sıcaksu kentsel dönüşüm alanı yıllardır hazır beklemesine rağmen yapılamazken, Yıldırım'da 50 bin konutluk dönüşümden bahsetmek hayaldir. Bu kadar sıkıntıyı çözemeyen büyükşehir, yeni kanunla diğer ilçelere ne hizmeti götürecektir" diye konuştu.
Hasan Toktaş, Demirtaş'ta eski tütün depolarının olduğu 81 dekarlık arazinin Osmangazi ve Büyükşehir belediyeleri devre dışı bırakılarak Özelleştirme İdaresi'nce satılmasının da yanlış bir yaklaşım olduğunu bildirdi.

"ALTIPARMAK MASAJ SALONLARINDAN KURTARILMALI"
Bursa Büyükşehir Belediyesi ambleminden 12 havariyi temsil eden 12 yıldızın kaldırılmasını isteyen Hasan Toktaş, Arınç'ın Tophane'de Osmanlı bahçesi fikrini desteklediklerini, ancak daha önce hemen alt tarafındaki Altıparmak'ta kanser hücresi gibi yayılan masaj salonlarının kapatılıp, Görükle'de 2 ve 3. katlara çıkan barların kontrol altına alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
(İRF-MŞ)

08.01.2013 12:51:23 TSI

Editör: Wan Haber