MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar'ın Başkan Rafet Vergili hakkında yaptığı eleştirilere cevap vererek tepki gösterdi.
MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar'ın basın açıklaması yaparak Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi eleştirmesine teki göstererek, Başkan Vergili'nin her zaman yanında olduklarını söyledi. Demirel, "AK Parti alışıla gelmiş istismar ve kandırma politikalarını bu kez il başkanı vasıtasıyla ortaya koydu. Halkın bütün duygularını istismar eden var olan gerçekleri çarpıtan anlayıştan bir türlü vazgeçemiyorlar. Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahi'nin bir ulusal kanalda yerel televizyon alımlarının yanlış olduğu konusundaki açıklamaları ve bir toplantıda Karabük belediye başkanımızın başkanlık makamını mahallelere getirme projesi için yapmış olduğu eleştirilerden cesaret alan il başkanı basın toplantısı düzenleyerek Karabük için yaptıkları ve yapmadıklarını bahsetme yerine Karabük belediyesinin icraatlarını ve Belediye başkanımızın TV alımını yanlış bir anlatımla ve algılamayla ele almıştır. İl başkanının ifade ettiklerine cevaben kamuoyuna arz ediyoruz. Su zammı konusundaki açıklamaları abesle iştigaldir. Göreve geldiği günden bu yana su zammı yapmayan ve çevre illere göre en ucuz ve kaliteli su temin eden belediye başkanımız maliyetlerin artması nedeniyle su da yeni bir belirleme için mecliste yapılan toplantıda AK Parti'nin istismar politikasının önüne geçmiştir. Meskenlerde suda yüzde 10 indirime giderken ticarethanelerde yeni bir tarife belirlenme üzere teklifte bulunduğunda kabul oyu kullanan AK Parti meclis üyelerinin varlığına rağmen il başkanı ucuz politika yapmaktadır. Çoğunlukta bulunan AK Parti meclis üyeleri oylamada niçin red oyu kullanmadılar. Kamuoyunda 'gol' yedik korkusuyla eleştiri yapmanın gerçeklerle hiçbir alakası yoktur. Ayrıca bu konu mecliste tekrar gündeme gelerek gereken düzenleme yapılacaktır. Komisyon çalışmalarını yürütmektedir. Bu konuda takdir meclis üyelerinindir.
Belediye başkanımızın Kanal 78 televizyonunu satın alması konusunda hem il başkanı hem de Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin'in eleştirilerde bulunmuşlardır. Siyasetle ticareti iç içe düşünen zihniyetin dışa vurumu olarak gördüğümüz bu anlayış yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde her türlü ticareti yapmak serbesttir. Sayın Rafet Vergili'nin almış olduğu televizyon daha önce yöremizde siyaset yapan siyasi bir kişiliğe ait iken bir şey söylemeyenlerin bu tutumunu anlamak mümkün değildir, kaldı ki makamını hiçbir ticareti için kullanmayan Rafet Vergili'yi bu tutumundan dolayı biz kendisini takdir etmekteyiz. Ancak AK Parti yöneticilerinin ne işlerle uğraştıklarının ve kurdukları şirketleri az çok biliyoruz. Bizleri bu konularda tahrik etmesinler, herkesin ekmek parasını kazanması konusuna saygı duymaktayız. Hiç kimsenin şirketini siyasi malzeme olarak kullanmak istemeyiz. Özellikle vurgulamak isteriz ki Türkiye'de birçok siyasinin görsel ve yazılı basın sahibi olduğunu da bilmekteyiz. Bizleri ilgilendiren basın kuruluşlarının sahipleri değil yayın politikalarıdır" dedi.
"MAHALLE TOPLANTILARI BELEDİYE HİZMETİDİR"
Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin mahalle toplantılarının belediye hizmetleri olduğunu belirten Demirel, "Belediye başkanımızın makamını mahallelere taşımasından rahatsızlık duymalarına anlam verememekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak belediye başkanımızın makamını mahallelere götürmesini bir siyasi malzeme olarak görmüyoruz. Bu bir belediyecilik hizmetidir ve mahallelerden olumlu tepkiler almıştır. Yanlış anlamalara neden olmamak için bugüne kadar katılmadık. Bundan sonraki başkanımızın yapacağı her etkinlik ve hizmette yanında olacağımızı beyan ederiz. Her manada belediye başkanımızın yanındayız. Çünkü gerçekten gıpta ile bakılacak hizmetler Karabük halkına sunulmaktadır.
Bu toplantı vesilesi ile Karabüklü hemşerilerimizin yeni yılını tebrik eder aileleri ile birlikte sağlık ve mutlu bir yıl geçirmelerini Cenab-ı Haktan niyaz ederiz. Karabük Belediyesi'nin mukayeseli birkaç rakamını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz; Karabük Belediyesi bir ton suyu 1.74 TL'den halkı ulaştırırken, Safranbolu Belediyesi bir ton su 2.77 TL'den halka ulaştırmaktadır. Karabük'te su abone bedeli 55.00 TL iken, Safranbolu Belediyesi'nde ise 150.00 TL'dir. MHP belediyesi dönemi kullanılan asfalt 265 bin ton, AK Parti belediyesi dönemi 109 tondur. AK Parti dönemi temsil tanıtım giderleri 1 yılda 488bin 539.24 TL iken, MHP dönemi 4 yıllık temsili tanıtım gideri ise 397 bin 508.38 TL'dir" diye konuştu.
Metin Demirel, Karabük'te Uludere olaylarını anmak isteyen gurubun neden olduğu olaylarla ilgili ise, "Maalesef Karabük'te Uludere olayları bahane edilerek marjinal diyebileceğimiz PKK'lı bir gurubun yaptığı basın açıklaması var, Karabük'ün yapısı belli, biz arkadaşlarımızı bu manada kesinlikle bir cevap vermemeleri noktasında devamlı telkin ediyoruz. Burası Karabük, normal vatandaş bile bize 'Ne yapıyoruz, uyuyor muyuz?' diye söylemler gelmekte. Yetkililer, emniyet birimleri, Valimiz, rektörümüz bunlara kesinlikle fırsat verilmemeli, bu manada Karabük halkı daha fazla tahrik edilmemeli, yetkililerden çok hızlı şekilde tedbir almalarını istiyoruz" dedi.
(ET-ET-Y)

31.12.2012 13:50:07 TSI

Editör: Wan Haber